ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Γραμμή έκτακτης ανάγκης για Έλληνες στη Μ. Ανατολή

Το Υπουργείο Εξωτερικών έθεσε σε λειτουργία τις τηλεφωνικές γραμμές +30 2103681730 και +30 2103681350 για την υποστήριξη Ελλήνων πολιτών λόγω εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής εκτάκτου ανάγκης +30 2103681730, καθώς και της γραμμής +30 2103681350 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία), για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες που επηρεάζονται από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης-ΥΠΕΞ Μπαχρέιν: Συζήτηση για Μέση Ανατολή και Συμβούλιο ΟΗΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ΥΠΕΞ Μπαχρέιν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή-Κόλπο, ενώ υπογράμμισαν τη συνεργασία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για ασφάλεια και ειρήνη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, τόνισαν τη σημασία συνεργασίας, επαναβεβαίωσαν κοινές θέσεις και δέσμευση για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Ελπίδες για επαναφορά διαλόγου Ιράν-ΗΠΑ με τη συμφωνία Ορμούζ

Το Πακιστάν ελπίζει ότι η νέα συμφωνία για το Στενό του Ορμούζ θα βοηθήσει ΗΠΑ και Ιράν να ξαναρχίσουν συνομιλίες, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, μετά τη συμφωνία Ιράν-Ομάν για εναλλακτική θαλάσσια διαδρομή στο σημείο έντασης.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη απειλών Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές Χούθι στη ναυσιπλοΐα προς/από Σαουδική Αραβία και τονίζει τη σημασία προστασίας της ναυσιπλοΐας βάσει διεθνούς δικαίου, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην περιφερειακή σταθερότητα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνεχίζονται μέσω μεσολαβητών οι συνομιλίες με ΗΠΑ

Το Ιράν αναφέρει ότι οι διπλωματικές επαφές με τις ΗΠΑ συνεχίζονται μέσω μεσολαβητών, παρά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς. Σε αυτές τις διαμεσολαβήσεις εμπλέκονται το Πακιστάν, το Κατάρ και το Ομάν.
Σημαία Κουβέιτ πετρέλαιο
ΔΙΕΘΝΗ

Κουβέιτ: Η επίθεση του Ιράν σε υποδομές είναι επικίνδυνη κλιμάκωση

Το Κουβέιτ καταδίκασε την ιρανική επίθεση σε υποδομές ενέργειας και αφαλάτωσης, τονίζοντας ότι αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και αποδίδει στο Ιράν πλήρη νομική και ηθική ευθύνη.