Φώτο: Shutterstock

Την Παρασκευή παρουσιάζονται τα κίνητρα για ηλεκτρικά ΙΧ

Στόχος είναι το πρόγραμμα να τρέξει το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ενώ πρόκειται να δοθούν κίνητρα για την κατασκευή εργοστασίων που θα παράγουν ηλεκτρικούς φορτιστές και μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.

Την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις σε εδική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει και ο Πρωθυπουργός για το πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει την καταβολή οικολογικού μπόνους από την πλευρά του κράτους για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι σταθερή. Θα είναι μεγαλύτερη για την αγορά ηλεκτρικού σκούτερ και μεγαλύτερη για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου εξήγησε ο υπουργός προσθέτοντας ότι ειδικά για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει ένα "άνοιγμα προς την νέα γενιά».

Στόχος είναι το πρόγραμμα να "τρέξει" το δεύτερο εξάμηνο του 2020, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθούν κίνητρα για την κατασκευή εργοστασίων που θα παράγουν ηλεκτρικούς φορτιστές και μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στις κινήσεις κατά της χρήσης πλαστικών, ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με το οποίο θα αποσυρθούν εννέα τύποι πλαστικών μιας χρήσης (πλαστικά πιάτα, πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια, πλαστικά ποτήρια από φενιζόλ, πλαστικά καλαμάκια, αναδευτήρες, μπατονέτες). Τέλος, θα ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλείει ο Χατζηδάκης την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς ρεύματος

Ο υπουργός σημειώνει ακόμη ότι τον Οκτώβριο προγραμματίζεται ο Οδηγός του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», μέσω του οποίου θα χορηγηθούν ενισχύσεις για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε χιλιάδες κατοικίες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ναι στον ελεύθερο ανταγωνισμό στις ΑΠΕ και στις χαμηλότερες τιμές

«Δεν είναι ανεκτό η Ελλάδα να έχει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμη ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε.. Θεωρώ ντροπή το ότι είμαστε οι τελευταίοι που δεν έχουμε εφαρμόσει το Target Model» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ: Σε ισχύ οι εκκρεμείς αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες

Με τη νέα ρύθμιση ενισχύεται η διαδικασία διότι δίνεται δικαίωμα στον διοικούμενο να προβάλει και νέους πρόσθετους ισχυρισμούς -συμπληρωματικούς- επί της αντίρρησής του, 10 μέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης.