Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας προχώρησαν στην προσαγωγή ενός Γεωργιανού υπηκόου για πιθανή κατασκοπεία στην περιοχή της Σούδας, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές πριν από λίγη ώρα.
Η προσαγωγή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου ο άνδρας κρατείται σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής και εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές.
Πηγές αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί αποτέλεσμα έρευνας της ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στα Χανιά, έπειτα από πληροφορίες που αφορούσαν κατασκοπευτική δραστηριότητα στην περιοχή.
Ο προσαχθείς φέρεται να κινούνταν κοντά στη βάση της Σούδας, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για την προσαγωγή του, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση. Η μεταφορά του στην Αθήνα έγινε αεροπορικώς.
Την υπόθεση χειρίζονται από κοινού η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ., ενώ εξετάζεται η πιθανότητα ο άνδρας να συνέλεγε πληροφορίες για λογαριασμό του Ιράν.