Γεωργιάδης: Στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες φάνηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφερόμενος στον ρυθμό άρσης των μέτρων και τόνισε πως «κανείς δεν περίμενε ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, αφού αυτό εξαρτάται από το άνοιγμα των πτήσεων». «Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες», υπογράμμισε.

«Η καταναλωτική κίνηση έχει επιτρέψει στα προ του κορονοϊού επίπεδα», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πώς θεωρεί ότι «επανερχόμαστε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα». Επίσης, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η ΚΥΑ που επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ στις παραλίες, όχι όμως και τη μουσική.

«Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», είπε αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας μετά το lockdown και επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είπε πως «οι εισπράξεις του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο έχουν αγγίξει τα σημεία προ κορονοϊού».

Μάλιστα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός τόνισε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που οι πολίτες και οι επιχειρηματίες έχουν αντιδράσει στα νέα δεδομένα. «Ως προς το λιανικό εμπόριο είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πήγε πάρα πολύ καλά» τόνισε ο υπουργός ενώ υποστήριξε ότι καλή ήταν και εικόνα για την εστίαση το Σαββατοκύριακο.

«Δεν είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος. Δεν πάμε για κανένα ρεκόρ. Πάμε να σώσουμε, ό,τι σώζεται» τόνισε ο κ. Υπουργός αναφερόμενος στις προσδοκίες της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αντιδράσει με μια σχετική ευθύνη σε αυτά που περάσαμε».

«Η γενική εικόνα είναι ότι αυτά που μπορούσαν να γίνουν, έχουν γίνει» εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης ως προς τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως, «σε γενικές γραμμές, για να είμαι δίκαιος και μαζί τους δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο αντιπολίτευση αισχίστου είδους», με εξαίρεση κάποιες παραφωνίες κατά του κ. Τσιόδρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα αποτελέσει μοντέλο για άλλες ανάλογες επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στα έργα στο Ελληνικό στην ομιλία του στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Το νέο ΕΣΠΑ θα τρέξει με γοργούς ρυθμούς

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε διεξοδικά στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Θα χάσουν λεφτά όσες τράπεζες δεν δανείζουν

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες για συμπεριφορές τραπεζικών στελεχών που είναι εκτός του πνεύματος που θα έπρεπε να έχουν οι τράπεζες αναφορικά με την ενίσχυση των επιχειρήσεων.