Γεωργιάδης: Στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες φάνηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφερόμενος στον ρυθμό άρσης των μέτρων και τόνισε πως «κανείς δεν περίμενε ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, αφού αυτό εξαρτάται από το άνοιγμα των πτήσεων». «Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες», υπογράμμισε.

«Η καταναλωτική κίνηση έχει επιτρέψει στα προ του κορονοϊού επίπεδα», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πώς θεωρεί ότι «επανερχόμαστε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα». Επίσης, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η ΚΥΑ που επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ στις παραλίες, όχι όμως και τη μουσική.

«Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», είπε αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας μετά το lockdown και επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είπε πως «οι εισπράξεις του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο έχουν αγγίξει τα σημεία προ κορονοϊού».

Μάλιστα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός τόνισε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που οι πολίτες και οι επιχειρηματίες έχουν αντιδράσει στα νέα δεδομένα. «Ως προς το λιανικό εμπόριο είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πήγε πάρα πολύ καλά» τόνισε ο υπουργός ενώ υποστήριξε ότι καλή ήταν και εικόνα για την εστίαση το Σαββατοκύριακο.

«Δεν είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος. Δεν πάμε για κανένα ρεκόρ. Πάμε να σώσουμε, ό,τι σώζεται» τόνισε ο κ. Υπουργός αναφερόμενος στις προσδοκίες της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αντιδράσει με μια σχετική ευθύνη σε αυτά που περάσαμε».

«Η γενική εικόνα είναι ότι αυτά που μπορούσαν να γίνουν, έχουν γίνει» εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης ως προς τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως, «σε γενικές γραμμές, για να είμαι δίκαιος και μαζί τους δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο αντιπολίτευση αισχίστου είδους», με εξαίρεση κάποιες παραφωνίες κατά του κ. Τσιόδρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς

Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονάδα παραγωγής βιολογικών προϊόντων στην Εύβοια επισκέφθηκε ο Παπαθανάσης

Με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός αναφέρει ότι η επιχείρηση της οικογένειας Ζαργάνη αναπτύσσεται με 15 εργαζόμενους «και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως οφείλει, στηρίζει τις ΜΜΕ».      
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε καμία αποζημίωση για το «Dieselgate»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως βάσει της ελληνικής νομοθεσίας δεν υφίσταται παράβαση, σημειώνοντας ωστόσο πως ο κάθε καταναλωτής μπορεί να στραφεί εναντίον της Volkswagen εφόσον το επιθυμεί.