ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Γεωργιάδης: Στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες φάνηκε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφερόμενος στον ρυθμό άρσης των μέτρων και τόνισε πως «κανείς δεν περίμενε ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, αφού αυτό εξαρτάται από το άνοιγμα των πτήσεων». «Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες», υπογράμμισε.

«Η καταναλωτική κίνηση έχει επιτρέψει στα προ του κορονοϊού επίπεδα», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πώς θεωρεί ότι «επανερχόμαστε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα». Επίσης, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η ΚΥΑ που επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ στις παραλίες, όχι όμως και τη μουσική.

«Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», είπε αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας μετά το lockdown και επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είπε πως «οι εισπράξεις του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο έχουν αγγίξει τα σημεία προ κορονοϊού».

Μάλιστα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός τόνισε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που οι πολίτες και οι επιχειρηματίες έχουν αντιδράσει στα νέα δεδομένα. «Ως προς το λιανικό εμπόριο είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πήγε πάρα πολύ καλά» τόνισε ο υπουργός ενώ υποστήριξε ότι καλή ήταν και εικόνα για την εστίαση το Σαββατοκύριακο.

«Δεν είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος. Δεν πάμε για κανένα ρεκόρ. Πάμε να σώσουμε, ό,τι σώζεται» τόνισε ο κ. Υπουργός αναφερόμενος στις προσδοκίες της κυβέρνησης και σημείωσε ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αντιδράσει με μια σχετική ευθύνη σε αυτά που περάσαμε».

«Η γενική εικόνα είναι ότι αυτά που μπορούσαν να γίνουν, έχουν γίνει» εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης ως προς τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως, «σε γενικές γραμμές, για να είμαι δίκαιος και μαζί τους δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο αντιπολίτευση αισχίστου είδους», με εξαίρεση κάποιες παραφωνίες κατά του κ. Τσιόδρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται στελέχωση νέας Αρχής Καταναλωτή

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι εντός εβδομάδας ορίζονται οι τρεις υποδιοικητές και το Συμβούλιο Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Καταναλωτή, για άμεση πλήρη λειτουργία.
Τάκης Θεοδωρικάκος συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η ενωτική πολιτική και η αλήθεια αλλάζουν την πορεία της χώρας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Απογευματινή», τονίζει ότι η ηγεσία Μητσοτάκη στη ΝΔ σηματοδότησε ενότητα, ανανέωση και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στον λαϊκισμό.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπές αξιολόγησης για επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς Μεγάλες Επενδύσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης συγκρότησε τρεις Επιτροπές Αξιολόγησης για την εξέταση και υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Μεγάλες Επενδύσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο πλαίσιο για λαϊκές με ψηφιοποίηση και λιγότερα βάρη

Νομοθετική πρωτοβουλία για ενίσχυση των λαϊκών, πλήρης ψηφιοποίηση αδειών, αορίστου χρόνου, ηλεκτρονική κλήρωση και προκήρυξη κενών θέσεων. Θεσπίζεται 10% εποχικών θέσεων και καταργείται η ενημερότητα για ανανέωση.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Προσωρινοί πίνακες για ενισχύσεις σε μεταποίηση και εφοδιαστική

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης για μεταποίηση, εφοδιαστική αλυσίδα και περιοχές ειδικής ενίσχυσης. Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσα σε 10 ημέρες, ενώ οι τελικοί πίνακες θα βγουν στις 31 Ιανουαρίου.