ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
Φώτο: Υπουργείο Εξωτερικών

Πάνω από 1.000 επαναπατρισμοί Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού από τη Μέση Ανατολή, με 1.039 Έλληνες και μέλη οικογενειών τους να έχουν ήδη επιστρέψει με ειδικές πτήσεις.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων και των μελών των οικογενειών τους από τη Μέση Ανατολή, μέσω μισθωμένων πτήσεων και στρατιωτικών αεροσκαφών. 

Η διαδικασία πραγματοποιείται κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών και με τον συντονισμό του υπουργείου, των πρεσβειών και των προξενικών αρχών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, έχουν ήδη επαναπατριστεί με ασφάλεια 1.039 άτομα.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν για όσο διάστημα απαιτηθεί, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Όπως σημειώνει το υπουργείο, η διαδικασία εξελίσσεται σταδιακά, καθώς ο εναέριος χώρος παραμένει κλειστός στις περισσότερες χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Μεταφορά κατοικιδίων στις πτήσεις επαναπατρισμού

Αναφορικά με τη μεταφορά κατοικιδίων ζώων, τηρείται αυστηρά η πολιτική κάθε αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με τους όρους ναύλωσης των ειδικών πτήσεων επαναπατρισμού. Η δυνατότητα μεταφοράς κατοικιδίου προβλέπεται ρητά στους όρους διεξαγωγής των συγκεκριμένων πτήσεων.

Οι πολίτες που επιθυμούν να επαναπατριστούν πρέπει να εγγραφούν στην Πλατφόρμα Εγγραφής Ελλήνων Πολιτών της χώρας όπου βρίσκονται. Ο σχετικός σύνδεσμος είναι διαθέσιμος στην κεντρική σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των πρεσβειών.

Όσοι επιλεγούν για μετακίνηση προς την Ελλάδα θα ενημερωθούν άμεσα από το Προξενείο ή τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των εν εξελίξει επιχειρήσεων επαναπατρισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Βήματα προσέγγισης για συμφωνία με ΗΠΑ δηλώνει η Τεχεράνη

Ο Ιρανός εκπρόσωπος Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγαΐ δήλωσε πως παρατηρείται τάση προσέγγισης με τις ΗΠΑ στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ότι οριστικοποιείται σχετικό πρωτόκολλο συμφωνίας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν μετέφερε στις ΗΠΑ την απάντηση του Ιράν στη νέα πρόταση

Το Ιράν απάντησε στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με το ΥΠΕΞ να δηλώνει πως οι ανησυχίες του μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ μέσω Πακιστάν, που λειτουργεί ως μεσολαβητής.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελάτι

Ο Γ. Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Μπάντρ Αμπντελατί για διμερή ζητήματα και τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, εστιάζοντας στη Γάζα και τον Λίβανο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εξετάζει ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ για τέλος του πολέμου

Το Ιράν εξετάζει 14σημη ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Λευκός Οίκος θεωρεί πως είναι κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου και διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.
ΑΑμμππάάςς  ΑΑρρααγγκκττσσίί  πποορρττρρααίίττοο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Στην Κίνα ο Αραγτσί για συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Αμπάς Αραγτσί, ταξιδεύει στην Κίνα για συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του σχετικά με τη Μέση Ανατολή και τις διμερείς σχέσεις, ενώ η Κίνα στηρίζει το Ιράν έναντι των αμερικανικών κυρώσεων.
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικές κυρώσεις σε όσους στρατολογούν μετανάστες για τον πόλεμο στη Ρωσία

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 35 άτομα και οργανισμούς που εμπλέκονται στη στρατολόγηση μεταναστών υπέρ της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, με κατηγορίες για ανθρώπινο εμπόριο και αποσταθεροποιητικές ενέργειες σε Ευρώπη.