ΓΔ: 2541.99 -0.72% Τζίρος: 369.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Εξωτερικών

ΥΠΕΞ: Βαθιά ανησυχία για το επεισόδιο στον Ναό του Παναγίου Τάφου

Το ΥΠΕΞ εκφράζει βαθιά ανησυχία για την παρεμπόδιση του Λατίνου Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο και ζητεί πλήρη σεβασμό του status quo ενόψει Πάσχα.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ελλάδας για το περιστατικό κατά το οποίο ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων εμποδίστηκε να εισέλθει στον Ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου να τελέσει την Καθολική Κυριακή των Βαΐων.

Σε ανάρτησή του στο «Χ», το υπουργείο υπογραμμίζει ότι, παρά τις τρέχουσες συνθήκες, το status quo του Παναγίου Τάφου πρέπει να τηρείται πλήρως από όλους και με καλή πίστη. Η τήρηση αυτή, όπως επισημαίνεται, αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει των επικείμενων εορτασμών του Πάσχα.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη υποστήριξή της προς τις χριστιανικές Εκκλησίες της Ιερουσαλήμ. Παράλληλα, επαναλαμβάνει τη σημασία του σεβασμού του status quo του Παναγίου Τάφου υπό όλες τις συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Καναδά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ανάντ: Ελληνοκαναδική συνεργασία και ασφάλεια

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με την Καναδή ομόλογό του, Ανίτα Ανάντ, συζητώντας για την ενίσχυση ελληνοκαναδικής συνεργασίας, τις διατλαντικές σχέσεις και τη διεθνή ασφάλεια, καθώς και για δράσεις σε πολυμερή αμυντικά σχήματα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ Κουβέιτ για περιφερειακές εξελίξεις

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ Κουβέιτ στο περιθώριο της Συνόδου ΝΑΤΟ. Επικεντρώθηκαν σε περιφερειακές εξελίξεις, οικονομικά, εμπόριο, ενέργεια και σημασία σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Τα ήρεμα νερά ωφελούν, αλλά δεν είναι ο τελικός στόχος

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, τόνισε πως η ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και διευκολύνει κρίσιμα θέματα, χωρίς όμως ουσιαστική πρόοδο στα μεγάλα ζητήματα, όπως οι θαλάσσιες ζώνες.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια ΥΠΕΞ στην Ιρλανδία για την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Το ΥΠΕΞ συγχαίρει την Ιρλανδία για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και εκφράζει ευχές για ένα παραγωγικό εξάμηνο, τονίζοντας την προθυμία συνεργασίας για μια ελεύθερη, ασφαλή και ευημερούσα Ένωση.