ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σπήλιος Λιβανός στη Βουλή
Φώτο: SOOC

Λιβανός: Δεν συμμετείχα σε παράνομη πράξη, εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη

Ο Σπήλιος Λιβανός τονίζει πως η τιμιότητα και η ακεραιότητά του είναι αδιαμφισβήτητες και υποστηρίζει πως δεν ενεπλάκη ούτε θα σκεφτόταν να εμπλακεί σε παράνομη πράξη, δείχνοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζει ότι «η απόδειξη της εντιμότητας και ακεραιότητάς μου είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί ζήτημα χρόνου». Ο κ. Λιβανός δηλώνει κατηγορηματικά πως «ούτε συμμετείχα ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ να συμμετάσχω στην τέλεση οιασδήποτε αξιόποινης πράξης κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι έχει απόλυτο σεβασμό στη δικαιοσύνη και στις θεσμικές διαδικασίες, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην ορθή κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η πλήρης δήλωση του Σπήλιου Λιβανού

«Σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου πορείας, υπηρέτησα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Απαρέγκλιτα, αψηφώντας πολιτικό κόστος και χωρίς εκπτώσεις.

Κινήθηκα και κινούμαι πάντα με πυξίδα το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στη θητεία μου ως ΥπΑΑΤ υπηρέτησα με ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια, ενεργώντας έμπρακτα και δια τούτο αποδεδειγμένα, για την καταπολέμηση της διαχρονικής ασυδοσίας στην κατανομή των κοινοτικών πόρων. Εφάρμοσα διαδικασίες, κανόνες και ελέγχους που οδήγησαν μόνο το 2021 στην εξοικονόμηση περίπου 70 εκατομμυρίων κοινοτικών πόρων, με γνώμονα την εμπέδωση ενός αισθήματος δικαιοσύνης για όλους τους μοχθούντες πραγματικούς δικαιούχους, που αποτελούν την πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών.

Επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι ούτε συμμετείχα ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ να συμμετάσχω στην τέλεση οιασδήποτε αξιόποινης πράξης κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου.

Έχω απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές διαδικασίες και στην ορθή κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η απόδειξη της εντιμότητας και ακεραιότητάς μου είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί ζήτημα χρόνου.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Παντού σκάνδαλα με την ανοχή ή καθοδήγηση της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι σκάνδαλα και χαμηλή παραγωγικότητα χαρακτηρίζουν τη χώρα, καλώντας σε πολιτική αλλαγή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπατάλη και απευθείας αναθέσεις και υπεραμύνθηκε των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ με ευθύνη Κυριάκου Μητσοτάκη

Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει συγκεκριμένη ευθύνη και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και του Β. Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του φερόμενου αρχηγού στην Κοζάνη

Τη Δευτέρα θα απολογηθούν 12 από τους 14 κατηγορούμενους για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη. Δύο ηλικιωμένοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ έκαστος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με παράνομες επιδοτήσεις 2,46 εκατ.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε σπείρα με 14 συλλήψεις για απάτες σε αγροτικές ενισχύσεις μέσω ψευδών δηλώσεων σε Κοζάνη και Αγρίνιο. Σχηματίστηκε δικογραφία για 23 επιπλέον άτομα και 4 εταιρείες.