ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Κριτική Κώστα Τσουκαλά στην κυβέρνηση για διαχείριση ευθυνών και στρατηγική

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάχυση ευθυνών και επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας την αλα καρτ στάση της ΝΔ. Κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να δώσει εξηγήσεις για τα ρουσφέτια και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «διάχυση ευθυνών, αποπροσανατολισμό, ενοχοποίηση αντιπάλων και διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Όπως δήλωσε μιλώντας στο Open, η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη στάση «γιατί είναι πανικόβλητη».

Ο κ. Τσουκαλάς επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για «επιθέσεις» στελεχών της εναντίον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Υπενθύμισε ότι «είναι η ίδια κυβέρνηση που όταν εμείς είπαμε ότι μπορεί να βελτιωθεί η δικαιοσύνη, διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους λέγοντας ότι είναι ιερό τοτέμ».

 «Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη που είναι πάλι Έλληνες δικαστικοί ξαφνικά δεν είναι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε κάποιους, όπως ο πρωθυπουργός, που από τη θέση του ελεγχόμενου υποδεικνύουν την ταχύτητα που πρέπει να γίνει η διαδικασία». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον κ. Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι «απροκάλυπτα επιτίθεται στη δικαιοσύνη». 

Κατά τον κ. Τσουκαλά, «είναι σαφές πόσο αλά καρτ είναι και ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη από τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στις «κυβερνητικές επιθέσεις» προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τη συχνότητα αποστολής δικογραφιών, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η ροή των δικογραφιών είναι αντίστοιχη με τη ροή των πληροφοριών που λαμβάνουν οι δικαστικές αρχές για να προχωρήσουν». 

«Νομικοί είμαστε, δεν το ξέρουμε ότι δεν πάνε ποτέ όλες μαζί οι δικογραφίες; Ανακαλύψαμε την πυρίτιδα», πρόσθεσε.

«Δεν θα πω ούτε ότι είναι αθώοι ούτε ότι είναι ένοχοι. Ελέγχονται. Το γεγονός όμως ότι 20 βουλευτές ελέγχονται δεν είναι και για να το υπερηφανευόμαστε», επισήμανε ο κ. Τσουκαλάς.

Αιχμές για Γεωργιάδη και αναφορές σε πελατειακές πρακτικές

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «είναι σε παραλήρημα γιατί του ζητήσαμε όσα καταγγέλλει -ότι είναι αποδέκτης ρουσφετιών, δήλωσε ότι κάνει ρουσφέτια-, να μας ενημερώσει και ποιος του ζήτησε και τι απάντησε».

 «Ενδεχομένως πρέπει να δούμε αν αυτά πρέπει να τα ελέγξει και η δικαιοσύνη για να δούμε αν υπάρχει παρανομία», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις «επιθέσεις» του κ. Γεωργιάδη προς το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι «αντί να τα λέει στον κ. Ανδρουλάκη που δεν έχει κυβερνήσει, να ρωτήσει τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Φλωρίδη και τον κ. Χρυσοχοΐδη».

 «Μπορούμε και εμείς να του θυμίσουμε τι γινόταν πριν 50 χρόνια, θυμάται τη δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι έκανε τα περισσότερα ρουσφέτια από όλους;», ανέφερε.

«Μόνο κάποιοι φανατικοί παίρνουν στα σοβαρά τον κ. Γεωργιάδη», είπε, προσθέτοντας ότι «με κάθε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι μαζί με τη διαφάνεια πρέπει να επιστρέψει και η σοβαρότητα στην πολιτική ζωή».

Κλείνοντας, ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει κάνει το ρουσφέτι καθημερινότητα» και ότι «μετά την οικονομική κρίση, η Νέα Δημοκρατία επανέφερε τη χώρα στις χειρότερες εργοστασιακές ρυθμίσεις πελατειασμού».

 «Αυτή η κυβέρνηση είναι συνώνυμη με τον πελατειασμό. Τώρα που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, μας μιλά για το 1980 και το 1990. Αυτό αναδεικνύει τη γύμνια της», υπογράμμισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Σοβαρές υποψίες για ξένη παρέμβαση στις εκλογές Ισραήλ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ξένης παρέμβασης στις εκλογές του Ισραήλ με τεράστια ποσά, ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια συνεργασίας με τα αραβικά κόμματα.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Επισημάνσεις Κομισιόν στη Β. Μακεδονία για το όνομα της χώρας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ετήσια έκθεση προόδου για τη Βόρεια Μακεδονία, επικρίνει κυβερνητικά στελέχη που συχνά παραβλέπουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία, επηρεάζοντας τις σχέσεις με την Ελλάδα.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Απαντήσεις για το φιάσκο πολιτιστικής διπλωματίας με Βουλγαρία

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση για φιάσκο στη «πολιτιστική διπλωματία» με τη Βουλγαρία και υπογράμμισε ότι η Ιστορία δεν ανταλλάσσεται. Ζήτησε σύγκληση Επιτροπής και αποκατάσταση των εκκλησιαστικών κειμηλίων στην Ελλάδα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ

Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και ρεαλισμό το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η συνεργασία θα παραμείνει στενή, χωρίς υπερβολικές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.
Δημήτρης Νάτσιος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Νατσιού στη Βουλή για Μονή Σινά και προσχέδιο Συμφωνίας 2024

Ο Δημήτρης Νατσιός κατέθεσε στη Βουλή το προσχέδιο συμφωνίας Μονής Σινά-Αιγύπτου, που προέβλεπε ιδιοκτησιακά και αυτοδιοικητικά δικαιώματα στη Μονή, και έθεσε ερωτήματα για τους λόγους εγκατάλειψής του.
Ισαάκ Χέρτζογκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Χέρτσογκ: Έκκληση για συμβιβασμό και καταδίκη ρητορικής κατά Αράβων

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ καλεί τα πολιτικά κόμματα να συμβιβαστούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τονίζοντας ότι κανείς δεν πέτυχε πλειοψηφία στις εκλογές, και καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά της αραβικής μειονότητας.