ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καρυάτιδες Μουσείου Ακρόπολης
Φώτο: Shutterstock

ΕΟΤ: Προώθηση του φυσικού πλούτου της Ελλάδας στην Πολωνία μέσω έκθεσης

Ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας προβλήθηκε στην Πολωνία ως βασικός τουριστικός και οικονομικός πόρος, σε έκθεση του Γεωλογικού Μουσείου Βαρσοβίας με τη συμμετοχή ΕΟΤ, τονίζοντας τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ανέδειξε τον υπόγειο και υπέργειο φυσικό πλούτο της Ελλάδας ως στρατηγικό πλεονέκτημα για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στο πλαίσιο έκθεσης ελληνικών ορυκτών που πραγματοποιήθηκε στο Γεωλογικό Μουσείο της Βαρσοβίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πολωνία.

Με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας, το Μουσείο φιλοξένησε στις 21 Απριλίου 2026 ειδική εκδήλωση – workshop, στην οποία συμμετείχαν 55 επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφοι. 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ο βιώσιμος ελληνικός τουρισμός και οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.

Καλεσμένοι του Γεωλογικού Μουσείου και της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας ήταν ο συλλέκτης Mariusz Oleszczuk και η Ελληνοπολωνή καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, δρ. Ειρήνη Αργυρώ Τσερμέγκα.

 Και οι δύο τόνισαν, στην ομιλία τους στα πολωνικά, ότι ο υπόγειος και υπέργειος φυσικός πλούτος της Ελλάδας αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόρο με ιδιαίτερη αξία για τη χώρα.

Εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Ιονίου και Βορείου Αιγαίου, προσκεκλημένοι του ΕΟΤ, παρουσίασαν τα νησιά τους, δίνοντας έμφαση στη διασυνδεσιμότητα, στις προσφερόμενες εμπειρίες και στις ειδικές θεματικές μορφές τουρισμού. Οι πληροφορίες διανεμήθηκαν και σε ηλεκτρονική μορφή στους συμμετέχοντες.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν νησιά όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Λέσβος και η Σάμος, τα οποία διαθέτουν ήδη απευθείας αεροπορική σύνδεση με τουλάχιστον μία πόλη της Πολωνίας, είτε μέσω εταιρειών χαμηλού κόστους είτε μέσω οργανωμένων πακέτων διακοπών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η αναπληρώτρια Επικεφαλής Αρχής της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βαρσοβία, Σωτηρία Θεοχαρίδη, ενώ παρών ήταν και ο πρόξενος, Σπύρος Βούρτσης.

Οι επικεφαλής Διευθύνσεων Τουρισμού Ιονίου και Βορείου Αιγαίου, Μάγδα Λούβρου και Αγγελική Πολιτάκη αντίστοιχα, παρουσίασαν τους προορισμούς τους, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η προϊστάμενη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Μαρία Κόβα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση του ελληνικού τουρισμού στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης

Εκδήλωση του ΕΟΤ Πολωνίας-Τσεχίας στην Πράγα ανέδειξε τις πολυεπίπεδες ταξιδιωτικές επιλογές σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία, με αφορμή τις νέες απευθείας πτήσεις Πράγα-Θεσσαλονίκη της Aegean Airlines.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατηγική και τουριστική ενίσχυση του αεροδρομίου Cluj με την ελληνική αγορά

Το αεροδρόμιο Cluj της Ρουμανίας αναδεικνύεται σε σημαντικό κόμβο για την Τρανσυλβανία, ενισχύοντας τις σχέσεις με την Ελλάδα, με ρεκόρ επιβατών και πάνω από 30.000 πτήσεις το 2025, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι.
Σίφνος παραλία και λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σίφνος στις κορυφαίες επιλογές ευρωπαϊκών προορισμών σύμφωνα με το EnVols

Η Σίφνος παρουσιάζεται ως «διακριτικό κόσμημα των Κυκλάδων» σε αφιέρωμα του EnVols της Air France, που τη χαρακτηρίζει ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι, με παραμυθένια τοπία και αυθεντικές εμπειρίες για τους ταξιδιώτες.
Παραλία Καρπάθου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κάρπαθος στο επίκεντρο διεθνούς αφιερώματος σε σουηδικό ταξιδιωτικό περιοδικό

Η Κάρπαθος παρουσιάζεται ως αυθεντικός προορισμός στο σουηδικό Bucket List, με έμφαση στη φυσική ομορφιά, τη φιλοξενία και τις παραδόσεις της, ξεχωρίζοντας από άλλες μεσογειακές επιλογές χάρη στην αυθεντική ελληνική ατμόσφαιρα.