ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Ολομέλεια Βουλής άδεια
Άποψη της άδειας ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Στην τελική ευθεία η ψηφιακή υπογραφή των βουλευτών

Ήδη ο γ.γ. της Βουλής Γ. Μυλωνάκης έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο και οδηγίες στους βουλευτές για τον τρόπο απόκτησης ψηφιακής υπογραφής και καλούνται εντός 30 ημερών να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες απόκτησης.

Ψηφιακή υπογραφή αποκτούν οι βουλευτές για την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους εργασιών. Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης τους Κράτους, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση της ψηφιακής υπογραφής στα έγγραφα των βουλευτών.

Ήδη ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης έχει καταρτίσει και αποστείλει σχετική εγκύκλιο και οδηγίες στους βουλευτές για τον τρόπο απόκτησης ψηφιακής υπογραφής και καλούνται εντός 30 ημερών να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες απόκτησης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σήμερα ενημέρωσε σχετικά και την Διάσκεψη των Προέδρων, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων, μείωση της γραφειοκρατίας με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της ηλεκτρονικής υπογραφής των βουλευτών, το προσεχές διάστημα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, θα υπάρξουν και οι αναγκαίες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ βρίσκεται στη καλύτερη θέση όλων των εποχών

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή η συμπληρωματική σύμβαση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, παρών δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση, ενώ κατά ΚΚΕ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα από πολλές ΕΕ χώρες

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ΕΣΥ προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας από πιο πλούσιες χώρες, παρά τα προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε ανάγκη βελτίωσης μετά από επικρίσεις για ελλείψεις και υποχρηματοδότηση από την αντιπολίτευση.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόοδος σημαντικών έργων στη Χίο σύμφωνα με τον Θ. Κοντογεώργη στη Βουλή

Ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης παρουσίασε στη Βουλή την πρόοδο των μεγάλων έργων στη Χίο, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ τόνισε το στόχο της κυβέρνησης για μείωση ανισοτήτων και τον συντονιστικό του ρόλο.
Πυροσβεστήρας σε χώρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη εγκρίνονται κονδύλια αποκατάστασης και πυροπροστασίας στην Ηλεία

Άμεση προώθηση χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης και αντιπυρικής προστασίας στην Ηλεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος, με έγκριση 11 εκατ. ευρώ για τους δήμους και 25 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.