Φώτο: ΑΠΕ

Στην τελική ευθεία η ψηφιακή υπογραφή των βουλευτών

Ήδη ο γ.γ. της Βουλής Γ. Μυλωνάκης έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο και οδηγίες στους βουλευτές για τον τρόπο απόκτησης ψηφιακής υπογραφής και καλούνται εντός 30 ημερών να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες απόκτησης.

Ψηφιακή υπογραφή αποκτούν οι βουλευτές για την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους εργασιών. Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης τους Κράτους, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση της ψηφιακής υπογραφής στα έγγραφα των βουλευτών.

Ήδη ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης έχει καταρτίσει και αποστείλει σχετική εγκύκλιο και οδηγίες στους βουλευτές για τον τρόπο απόκτησης ψηφιακής υπογραφής και καλούνται εντός 30 ημερών να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες απόκτησης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σήμερα ενημέρωσε σχετικά και την Διάσκεψη των Προέδρων, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων, μείωση της γραφειοκρατίας με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της ηλεκτρονικής υπογραφής των βουλευτών, το προσεχές διάστημα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, θα υπάρξουν και οι αναγκαίες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς

Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπαγγελόπουλος με 177 «ναι» στην ψηφοφορία

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έρχεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για 8 αδικήματα. Απείχαν από την ψηφοφορία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ 3 ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα.