ΓΔ: 2385.63 1.41% Τζίρος: 336.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κλοιός γύρω από το Μαξίμου στενεύει όλο και περισσότερο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι ο κλοιός για το Μαξίμου στενεύει, επικαλούμενος δημοσίευμα για την εταιρεία του καταδικασμένου για υποκλοπές Ντίλιαν και απειλές κατά του πρωθυπουργού. Θέτει ερωτήματα για συναλλαγές κρατικών υπηρεσιών με την εταιρεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο κλοιός για το Μαξίμου στενεύει επικίνδυνα», με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του in.gr σχετικά με την εταιρεία του καταδικασμένου για τις υποκλοπές Ντίλιαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντίλιαν φέρεται να απειλεί τον πρωθυπουργό ότι θα έχει την τύχη του Νίξον, όταν επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο του Watergate, ενώ παράλληλα νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, ζητώντας απαντήσεις για τις σχέσεις κρατικών υπηρεσιών με την εταιρεία του Ντίλιαν και τις συναλλαγές που φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά: «Ποια κρατική υπηρεσία “ψώνισε” από το “one stop shop” του κ. Ντίλιαν; Τι σχέση έχουν οι απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων από το Δημόσιο στην εταιρεία που ήλεγχαν οι έτεροι καταδικασμένοι για τις υποκλοπές;»

Επιπλέον, διερωτάται «ποιος έχει σήμερα τα δεδομένα από το “profiling” των κρατικών λειτουργών-στόχων, το οποίο διαφήμιζε ο κ. Ντίλιαν ότι μπορεί να κάνει μέσω big data analysis η εταιρεία του, εκτός από την επιμόλυνση των στόχων και την απόσπαση των δεδομένων τους, για να... επιβοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει με το σχόλιο: «Ούτε τώρα θα σχολιάσει ο κ. Μητσοτάκης; Πόσο καιρό θα κάνει τον “ψόφιο κοριό”;»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Στήριξη σε οικογένειες και κοινωνικές δομές στην Πέλλα

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε Έδεσσα και Γιαννιτσά, αναδεικνύοντας δράσεις για οικογένειες, ηλικιωμένους, στέγαση και κοινωνικές δομές στην Πέλλα.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σούκουλη: Δέσμευση για σκληρή δουλειά στα νέα καθήκοντα στο ΥΠΕΝ

Η Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη εξέφρασε ευγνωμοσύνη στον πρωθυπουργό για τον διορισμό της ως υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεσμευόμενη να εργαστεί με αφοσίωση, ενώ τίμησε τη μνήμη του Νίκου Ταγαρά για το έργο του.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει ακρίβεια και ανισότητες ως σταθερότητα

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 56% υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καταλογίζοντας αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την ακρίβεια και αναφέροντας την ανάγκη για σιγουριά
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Με σταθερότητα και προοπτική προς τις εκλογές του 2027

Ο Θανάσης Κοντογεώργης χαρακτήρισε άδικη την κριτική του Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η χώρα ενίσχυσε την άμυνα και τη διπλωματία της και δεν έχει υποχωρήσει σε ζητήματα κυριαρχίας
Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος ΟΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Κόλλιας

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας ορκίστηκε βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, μετά την απώλεια του Νικόλαου Ταγαρά. Ευχές για ευδόκιμη θητεία του απηύθυναν ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Σημαντικό ορόσημο η έξοδος της Ελλάδας από τη λίστα ανισορροπιών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση της Κομισιόν να αφαιρέσει την Ελλάδα από τις χώρες με μακροοικονομικές ανισορροπίες, κάνοντας λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα.