ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Όλγα Κεφαλογιάννη σε έκθεση
Η Όλγα Κεφαλογιάννη παρευρίσκεται σε διεθνή τουριστική έκθεση στο εξωτερικό.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος μας η ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι ο γαμήλιος τουρισμός εξελίσσεται ραγδαία διεθνώς, με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και συμβολή στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σε περισσότερες περιοχές και μεγαλύτερο διάστημα του έτους.

Ο γαμήλιος τουρισμός αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους διεθνώς, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία. Όπως υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τον χαιρετισμό της στην επίσημη έναρξη του Destination Weddings Tourism Forum Greece 2026, πρόκειται για μια μορφή τουρισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας με μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στη χώρα μας.

Η υπουργός ανέφερε ότι ο γαμήλιος τουρισμός «συνδέεται συνήθως με μεγαλύτερη παραμονή, υψηλότερη δαπάνη και κινητοποιεί ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματιών και υπηρεσιών, δημιουργώντας άμεσα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

Παράλληλα, επισήμανε πως η ανάπτυξή του ευθυγραμμίζεται με τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Τουρισμού για έναν πιο ποιοτικό, βιώσιμο και ισορροπημένο τουρισμό. Έναν τουρισμό που δεν περιορίζεται χρονικά ή γεωγραφικά, αλλά διαχέεται σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και σε μεγαλύτερη διάρκεια του έτους.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας

Αναφερόμενη στα πλεονεκτήματα της χώρας, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα μοναδικό φάσμα επιλογών: από διεθνώς αναγνωρισμένους προορισμούς έως ορεινές περιοχές, πόλεις και χωριά με ιδιαίτερη ταυτότητα. «Κάθε γωνιά της χώρας μπορεί να προσφέρει μια διαφορετική ιστορία», σημείωσε.

Στοχευμένη προβολή και νέες αγορές

Η υπουργός αναφέρθηκε και στις ενέργειες προώθησης του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, επισημαίνοντας ότι ο επανασχεδιασμός του VisitGreece.gr ενισχύει τη στοχευμένη παρουσίαση θεματικών εμπειριών. Στόχος είναι η Ελλάδα να προβάλλεται όχι μόνο ως χώρα διακοπών, αλλά ως τόπος αυθεντικών εμπειριών που μένουν αξέχαστες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ασίας, με στοχευμένες δράσεις σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα. Η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές τα δύο τελευταία χρόνια δημιουργεί νέες δυνατότητες για την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν καλά οργανωμένες υπηρεσίες και κυρίως ξεχωριστές, αυθεντικές εμπειρίες».

Η σημασία της συνεργασίας

Κλείνοντας, η υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για πιο συντονισμένη συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, προορισμών και επαγγελματιών του τουρισμού, με συνέπεια και κοινή στρατηγική στόχευση.

Το Destination Weddings Tourism Forum Greece 2026 διοργανώθηκε από τον Greek Destination Planners Association, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Τουρισμού

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠ. Τουρισμού: Οι πολίτες κατανοούν τη στρατηγική, το ΠΑΣΟΚ όχι

Το υπ. Τουρισμού απαντά στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-27» ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατευθύνοντας το 70% του προϋπολογισμού σε χειμερινές διακοπές και ενισχύει τη συνοχή.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι κανόνες στο Χωροταξικό Τουρισμού για επενδύσεις και νησιά

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Τουρισμού υπογραμμίζουν ότι η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να βασίζεται σε σαφείς κανόνες, προστασία περιβάλλοντος και προορισμών και ισορροπημένη αξιοποίηση, μέσω του νέου Χωροταξικού Πλαισίου.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ηγεσίας Υπ. Τουρισμού με ΣΕΤΕ για τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση για την τουριστική εκπαίδευση είχαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννα Καραμανλή και Αγάπη Σμπώκου, συζητώντας τη μετατροπή σχολών σε πειραματικές και την προσαρμογή της κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πειραματικές γίνονται όλες οι Σχολές Τουριστικής Κατάρτισης

Υπογράφηκε ΚΥΑ για τη μετατροπή των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού σε Πειραματικές, δημιουργώντας πανελλαδικό δίκτυο με σύγχρονες ειδικότητες και ισχυρότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά φορέων της Κούβας, ακόμη και στο Υπουργείο Τουρισμού

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε νέες κυρώσεις σε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών σχετικών με τον τουρισμό, το πετρέλαιο και τις ένοπλες δυνάμεις, χαρακτηρίζοντάς τους «πυλώνες» της κυβέρνησης.