ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μαχητικό αεροσκάφος HAF F-16V

Ξεκίνησε στον Άραξο η άσκηση NATO Tiger Meet 2026 με συμμετοχή 50 αεροσκαφών

Η 335 Μοίρα της ΠΑ οργανώνει το NATO Tiger Meet 2026 στην αεροπορική βάση Αράξου, με 50+ μαχητικά και ελικόπτερα. Η άσκηση περιλαμβάνει σύνθετες αποστολές αεροπορικού πολέμου με υποστήριξη ιπτάμενου radar του ΝΑΤΟ.

Η 335 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας φιλοξενεί την άσκηση NATO Tiger Meet 2026 στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Αράξου.

 Η άσκηση είναι τύπου LIVEX/INVITEX και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα οποία θα εκτελούν καθημερινά ένα ευρύ φάσμα σύνθετων επιχειρήσεων και αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου.

Στο πλαίσιο της άσκησης, θα διεξαχθούν αποστολές αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων εναντίον αεροπορικής ισχύος, καθώς και αποστολές αεροπορικής απομόνωσης και δυναμικής στοχοποίησης.

 Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις στοχοποίησης χρονικά ευαίσθητων στόχων, καταστολής και καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, καθώς και επιχειρήσεις αεροπορικών δυνάμεων προς υποστήριξη χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), τα αεροσκάφη και ελικόπτερα που συμμετέχουν θα υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη εικόνα του επιχειρησιακού πεδίου και υψηλό επίπεδο συντονισμού.

Το πολυεθνικό αυτό περιβάλλον προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου επιχειρησιακή εκπαίδευση, σύμφωνα με το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις». 

Παράλληλα, ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και προωθούνται οι μακροχρόνιες παραδόσεις της κοινότητας NATO Tiger Association, όπως τονίζεται από το ΓΕΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Λετονοί που κρύβονταν σε βάση του ΝΑΤΟ

Δύο Λετονοί κάτοικοι Βρετανίας συνελήφθησαν εντός βάσης του ΝΑΤΟ στην Αγγλία για διείσδυση σε απαγορευμένο χώρο. Αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, ενώ οι αρχές εκτιμούν πως δεν σχετίζονται με προηγούμενο παρόμοιο περιστατικό.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πρόσκληση σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία για συνομιλίες

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν συμβούλους ασφαλείας από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, ΕΕ και ΝΑΤΟ σε συζητήσεις με Ουκρανία στο Μαϊάμι για νέες ιδέες λήξης του πολέμου, εγγυήσεις ασφαλείας και μεταπολεμική ευημερία, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

Ετήσια πυρηνική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ιταλία από 13 έως 23 Οκτωβρίου

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει την ετήσια πυρηνική του άσκηση στην Ιταλία, 13-23 Οκτωβρίου. Τονίζει πως πρόκειται για προγραμματισμένη άσκηση ρουτίνας, χωρίς χρήση πυρηνικών όπλων και δεν στοχεύει καμία χώρα.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αποκλείεται η διακοπή εμπλουτισμού ουρανίου και η παράδοση αποθεμάτων

Ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα εγκαταλείψει τον εμπλουτισμό ούτε θα παραδώσει τα αποθέματα ουρανίου, παρά τις αμερικανικές πιέσεις και απειλές.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ενισχύεται η ελληνοαμερικανική συνεργασία σε άμυνα, ενέργεια και ασφάλεια

Η επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, με διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και πολιτισμό και συμφωνίες για εξοπλισμούς, επενδύσεις και ασφάλεια.
Ρούμπιο και Γεραπετρίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης - Ρούμπιο: Νέο μνημόνιο πληροφοριών και επέκταση του αμερικανικού LNG

Γεραπετρίτης και Ρούμπιο επιβεβαίωσαν την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας–ΗΠΑ, με έμφαση στο αμερικανικό LNG, την άμυνα, τις επενδύσεις και νέο μνημόνιο για την ανταλλαγή πληροφοριών.