ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
Φώτο: SOOC

«Νίκη»: Ζητά παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η «Νίκη» ζητά την παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επικρίνοντας την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και ατιμωρησία αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών και τα νέα στοιχεία που τέθηκαν στη Βουλή από τον κ. Τζαβέλλα.

Με αιχμηρή ανακοίνωση, το κόμμα Νίκη ζητά την παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για «διολίσθηση σε πρακτικές αδιαφάνειας και ατιμωρησίας».

Στην ανακοίνωσή της, η «Νίκη» αναφέρει ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως αυτό “μπαζώθηκε” από τον νυν εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε μια άνευ προηγουμένου θεσμική εκτροπή».

Το κόμμα επισημαίνει πως τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με τα οποία ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός παραδέχτηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι, ως εποπτεύων της ΕΥΠ, υπέγραψε 11 διατάξεις παρακολούθησης προσώπων που είχαν τεθεί στο στόχαστρο του παράνομου λογισμικού Predator, εντείνουν τα ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η «Νίκη» προσθέτει ότι «ιδίως από τη στιγμή που ο επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας δεν επέλεξε την εξαίρεση σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για την υπόθεση που στο πρόσωπο του συμπίπτουν ο ελεγχόμενος και ο ελεγκτής».

Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το κλίμα αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης» και πως «ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου, αντί να διασφαλίσουν τη θεσμική διαφάνεια, επιτρέπουν να παγιώνεται η εντύπωση μιας διολίσθησης σε πρακτικές αδιαφάνειας και ατιμωρησίας».

Η «Νίκη» υπογραμμίζει ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να αντέξει «σκιές» στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και πως η θεσμική ευθύνη αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον λαό και το Σύνταγμα.

Τέλος, το κόμμα δηλώνει ότι συντάσσεται με τον νομικό κόσμο που ζητά την παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας πως η στάση του, με «άμεση γνώση, προσωπική εμπλοκή και πλήρη επίγνωση των λόγων των παρακολουθήσεων», συνιστά αποτυχία στην εκπλήρωση του θεσμικού του ρόλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Γερουλάνος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Γερουλάνος: Στο αρχείο οι υποκλοπές με απόφαση Αρείου Πάγου

Σφοδρή κριτική στη στάση της κυβέρνησης για τις υποκλοπές άσκησε ο Παύλος Γερουλάνος στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση βλάπτει σοβαρά την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ότι δεν υπάρχει κυβερνητική διάθεση για ουσιαστική διαλεύκανση.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ με έργο 39,8 εκατ. ευρώ

Επιλέχθηκε η κοινοπραξία "Nova ICT - nvisionist" για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΑΑΔΕ, έργο ύψους 39,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ ως σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΥΠΕΣ απαντά στον Χάρη Δούκα για τις Υπηρεσίες Δόμησης

Το υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί τον δήμαρχο Αθηναίων για άγνοια της Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι οι δήμοι παραμένουν αρμόδιοι για τις Υπηρεσίες Δόμησης, όπως ορίζει ο νόμος και ο Κώδικας Αυτοδιοίκησης.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια δεν είναι σαφής

Ο Γιάννης Στουρνάρας πήρε αποστάσεις από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη, τονίζοντας ότι χρειάζεται διευκρίνιση, ενώ πρότεινε επανεξέταση του πλαισίου των φοροαπαλλαγών λόγω του μεγάλου αριθμού τους.
Άρειος Πάγος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δανειολήπτες ζητούν άμεσο επανυπολογισμό τόκων στα δάνεια του νόμου Κατσέλη

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), ζητά άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τον υπολογισμό τόκων στα δάνεια του νόμου Κατσέλη, με επανυπολογισμό και επιστροφές ποσών.