ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Κοντογεώργης: Σχέδιο Ανάπτυξης & αποκατάσταση τρένου Έδεσσα-Φλώρινα

Αύριο παρουσιάζεται στην Έδεσσα η πρώτη φάση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης Πέλλας από κυβερνητικό κλιμάκιο. Θα γίνει συζήτηση φορέων και εκπροσώπων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συμβολική επανεκκίνηση του δρομολογίου προς Φλώρινα.

Η παρουσίαση της πρώτης φάσης του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης Ε. Πέλλας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου, από κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη. Στο κλιμάκιο συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Γιάννης Ανδριανός, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, 'Αννα Καραμανλή, Υφυπουργός Τουρισμού, Κατερίνα Οικονόμου, Γενική Γραμματέας ΠΔΕ & ΕΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Στάθης Σταθόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κατερίνα Πατσογιάννη, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και Χαράλαμπος Μυγδάλης, Ειδικός Γραμματέας Υδραυλικών Έργων και Κτιρίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η εκδήλωση με θέμα «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε Μαζί για την Πέλλα» θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παρθεναγωγείου Έδεσσας, από τις 11:30 έως τις 14:30. Το λόγο θα λάβουν η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, ο δήμαρχος Έδεσσας Ιωάννης Τσεπκεντζής, ο δήμαρχος Πέλλας Ευστάθιος Φουντουκίδης, ο δήμαρχος Αλμωπίας Νικόλαος Παρούτογλου και η δήμαρχος Σκύδρας Αικατερίνη Ιγνατιάδου. Παρόντες θα είναι επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ε. Πέλλας, Βασίλειος Βασιλειάδης, Γεώργιος Καρασμάνης και Διονύσιος Σταμενίτης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Πριν από την εκδήλωση, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ θα επισκεφθεί το Μουσείο Γέσιου στην Έδεσσα. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Κυρανάκη θα επιβιβασθούν στο πρώτο συμβολικό δρομολόγιο Έδεσσα - Αμύνταιο - Φλώρινα, σηματοδοτώντας την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Φλώρινας.

Το απόγευμα, το κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει συζήτηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας στη Σκύδρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μενδώνη επιθεώρησε τα αρχαιολογικά μνημεία της Φλώρινας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε αρχαιολογικά μνημεία στη Φλώρινα, υποσχόμενη επίσπευση διαδικασιών για το ξενοδοχείο «Διεθνές» και ενέργειες για την αποκατάσταση Οθωμανικού λουτρού και μιναρέ με στόχο την ανάδειξή τους.
Άποψη πόλης Φλώρινα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φλώρινα: Στόχος η καθιέρωση ως κορυφαίου τετρασезόν τουριστικού προορισμού

Ο δήμαρχος Φλώρινας παρουσίασε στη Philoxenia τη στρατηγική ανάδειξης της περιοχής, που πρόσφατα βραβεύτηκε από τον ΕΟΤ ως «Καλύτερος Ορεινός Προορισμός», τονίζοντας την αυθεντικότητα και το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Βρέθηκε ο 73χρονος Βρετανός που αγνοούνταν στη Ίμπρο

Ένας 73χρονος Βρετανός τουρίστας χάθηκε στο φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά, κινητοποιώντας Πυροσβεστική και Αστυνομία. Εντοπίστηκε σώος έπειτα από έρευνες που ξεκίνησαν όταν ενημερώθηκε η σύζυγός του για την εξαφάνισή του.
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με Ινδό πρέσβη για τον τουρισμό

Ο πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στη Ρόδο, με επίκεντρο την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων με την ινδική αγορά, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Travel Agents Federation of India.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης στην Τζακάρτα: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η πράσινη οικονομία

Σημαντικοί τομείς όπως εμπόριο, επενδύσεις και πράσινη οικονομία θα συζητηθούν στη Μικτή Επιτροπή Ελλάδας-Ινδονησίας 12-14 Οκτωβρίου στην Τζακάρτα, με στόχο νέες συνεργασίες και αύξηση εξαγωγών.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

27,31 εκατ. επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος, αύξηση 4,3% το 2026

Άνοδο 4,3% παρουσίασε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας το 9μηνο του 2026, φτάνοντας τα 27,31 εκατ. άτομα, με αυξήσεις και σε εσωτερικές και σε διεθνείς πτήσεις, παρά τα εμπόδια που προέκυψαν το Σεπτέμβριο.