ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 314.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:17:38
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Κ. Τσουκαλάς: Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να θολώσει τα νερά με σοφίσματα

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για σύγχυση σχετικά με την εμπλοκή της κυβέρνησης σε έρευνες κατά υπουργών και ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις για τις διαφορετικές κυβερνητικές πρακτικές.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας τον κ. Μαρινάκη ότι «προσπαθεί με σοφιστείες να δημιουργήσει σύγχυση» προκειμένου να δικαιολογήσει «την απόφαση της κυβέρνησης να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τους υπουργούς της, όπως ζητείται με τις δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας».

Ο κ. Τσουκαλάς υπογραμμίζει πως «ο κ. Μαρινάκης δεν πρέπει να αυταπατάται ότι με μια σειρά αντιφάσεις η κυβέρνηση θα βγει από τη δύσκολη θέση» και ζητά «καθαρές απαντήσεις» για μια σειρά ζητημάτων που, όπως σημειώνει, παραμένουν αναπάντητα.

Ειδικότερα, θέτει το ερώτημα γιατί «στην περίπτωση των Κ. Καραμανλή και Χ. Τριαντόπουλου η κυβέρνηση υποστήριζε ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να κάνουν τους ανακριτές και ότι πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή, η οποία με fast track διαδικασία θα έστελνε την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο», ενώ «στην περίπτωση του κ. Λιβανού και της κας Αραμπατζή η ίδια η κυβέρνηση ανέλαβε ρόλο ανακριτή, αποφασίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις».

Παράλληλα, διερωτάται αν η κυβέρνηση έχει αλλάξει θέση για το άρθρο 86 του Συντάγματος, σημειώνοντας: «Τότε ήταν κακό και έπρεπε οι υποθέσεις να πάνε κατευθείαν στον φυσικό δικαστή, ενώ τώρα θεωρείται καλό και δεν πρέπει; Ή μήπως ομολογούν εκ των υστέρων ότι υπήρχαν στοιχεία ενοχής για τους κυρίους Καραμανλή και Τριαντόπουλο;».

Αιχμές για τα εσωκομματικά της ΝΔ και τις παρακολουθήσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει ότι «η πραγματική αιτία για τις θεσμικές ακροβασίες της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα τα εσωκομματικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με «την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων», ο κ. Τσουκαλάς σχολιάζει ότι «ο κ. Μαρινάκης ομολογεί ευσχήμως πως δεν θα γίνει διερεύνηση επειδή δε συμφέρει την κυβέρνηση, την οποία εκβιάζει δημόσια ο Ισραηλινός απόστρατος». Κλείνοντας, θέτει το ερώτημα: «Το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι, επειδή έρχονται εκλογές, δεν πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση;».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη στην διοίκηση του Ολυμπιακού για τη δολοφονία Λιγερίδη

Η δίωξη ασκήθηκε στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού, την οποία διενεργεί ο 9ος τακτικός ανακριτής Παναγιώτης Τζιούβας. Τι απαντά η διοίκηση του ΟΣΦΠ.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανική κυβέρνηση δεν θα ερευνήσει την υπόθεση Έπστιν

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε δημόσια έρευνα για τη δράση του Τζέφρι Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκλείοντας το σενάριο αυτό «προς το παρόν».
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει έρευνα για την υπόθεση Έπστιν

Ο Άντι Μπέρναμ εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας έρευνας για τις πράξεις του Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις συλλήψεις γνωστών προσώπων. Θα συναντηθεί με τα θύματα, ενώ το σκάνδαλο συνεχίζει να απασχολεί τη Βρετανία.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

27 πρώην αντάρτες των FARC στην Κολομβία διώκονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Το ειδικό δικαστήριο JEP της Κολομβίας άσκησε διώξεις σε 27 πρώην ηγετικά μέλη των FARC για εγκλήματα πολέμου και σεξουαλικής βίας κατά την περίοδο του εμφυλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016.