ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ευρώ χαρτονομίσματα κέρματα

ΑΔΕΔΥ: Κοινό μέτωπο για μισθούς, μονιμότητα και ειρήνη

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε κοινές δράσεις για μισθολογικές διεκδικήσεις, προστασία της μονιμότητας και ανάδειξη του μηνύματος της ειρήνης.

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026 συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο αγώνας για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, για 13ο και 14ο μισθό, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στο πειθαρχικό δίκαιο, τη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και την κυβερνητική εξαγγελία για άρση της μονιμότητας, αποτελούν πεδίο κοινής πάλης».

Κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκε η ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορες δράσεις, με έμφαση σε ζητήματα επεξεργασιών και τεκμηρίωσης, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινή παρέμβαση των δύο φορέων.

Συνάντηση με την ΕΕΔΥΕ

Την επόμενη ημέρα, στις 5 Μαΐου 2026, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), «προκειμένου να συζητηθούν τρόποι συμβολής στην ανάδειξη του μηνύματος της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών».

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ παρουσίασαν το πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του πανελλαδικού διημέρου αντιιμπεριαλιστικής δράσης στις 16 και 17 Μαΐου σε όλη τη χώρα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «στάθηκαν ιδιαίτερα στη σημασία της 43ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2026. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 08:00 από τον Τύμβο Μαραθώνα και θα καταλήξει στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και διαμαρτυρία στο Σύνταγμα σήμερα

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας στην Αττική, αντιδρώντας στη Συνταγματική Αναθεώρηση της κυβέρνησης, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στο Σύνταγμα, τονίζοντας τη διεκδίκηση αξιοπρεπών μισθών και τη διατήρηση της μονιμότητας.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ με έργο 39,8 εκατ. ευρώ

Επιλέχθηκε η κοινοπραξία "Nova ICT - nvisionist" για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΑΑΔΕ, έργο ύψους 39,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ ως σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταμείο Ανάκαμψης: Κατατέθηκε το τελικό αίτημα πληρωμής

Η ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» τονίστηκε από κυβερνητικά στελέχη ως καθοριστική για την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και τις μεταρρυθμίσεις, με πλήρη απορρόφηση πόρων και ουσιαστικό όφελος για τους πολίτες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λανσάρει ιστότοπο ΤΝ για εύκολες διοικητικές διαδικασίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τον νέο ιστότοπο "America.gov", που με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης συγκεντρώνει υπηρεσίες της κυβέρνησης για να απλοποιήσει διαδικασίες για τους πολίτες, όπως η αλλαγή ονόματος ή η έκδοση διαβατηρίου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύριο θέμα την παρουσίαση νομοσχεδίου για ενίσχυση εισοδήματος και προώθηση αποταμίευσης από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με πολίτες στον Ασπρόπυργο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στον Ασπρόπυργο τη σημασία της συνεργασίας με καλούς δημάρχους, ενώ αναφέρθηκε και στη γιορτή για τα 52 χρόνια της ΝΔ, υπογραμμίζοντας την ιστορική της διαδρομή.