ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθύνεται σε κοινό κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας.

Χρυσοχοΐδης: Δεν υπήρχε άλλο παρακράτος σε τέτοια έκταση

«Στον Έβρο υπάρχει σχέδιο ώστε να μην επιτραπεί η μαζική, παράνομη εισδοχή μεταναστευτικών πληθυσμών. Βάζουμε φραγμό στην εκμετάλλευση των δυστυχισμένων από την Τουρκία».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο υπoυργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» αναφερόμενος στις αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα διαφθοράς στην Αστυνομία.

«Είναι σαφέστατα πολιτικό, επιχειρηματικό κύκλωμα, όπου συμμετέχουν και αστυνομικοί», τονίζει. «Ήδη υπάρχουν, προκαταρκτική εξέταση στην Αστυνομία και διοικητικές πράξεις για αξιωματικούς που ξεκάθαρα εμπλέκονται. Προκαλούν κατάπληξη οι αποκαλύψεις, είτε από την έκθεση της ΕΥΠ, είτε από όσα διαδραματίζονται στην υπόθεση Novartis. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ζυγίζω τις λέξεις μου. Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε. Χρειάζεται να δούμε με μεγάλη περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα το τι συνέβη, να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τις θεσμικές εγγυήσεις. Αυτός ο δρόμος πολιτικής επιβολής πρέπει να κλείσει οριστικά, είναι πολύ ταραγμένη περίοδος για να φλερτάρουμε με αυταρχικές εκτροπές και να παίζουμε με τη δημοκρατία».

Σχετικά με την αστυνομική παρουσία στον Έβρο και τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Στον Έβρο υπάρχει σχέδιο ώστε να μην επιτραπεί η μαζική, παράνομη εισδοχή μεταναστευτικών πληθυσμών. Βάζουμε φραγμό στην εκμετάλλευση των δυστυχισμένων από την Τουρκία. Τον Μάρτιο τους εξαθλίωνε και τους έσπρωχνε στα σύνορα. Εργαζόμαστε με πολλούς τρόπους ώστε να γίνει σαφές και απόλυτα ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι αυτή η πολιτική είναι καταδικασμένη. Δεν θα της περάσει και δεν θα περάσουν. Τα προβλήματα μεταναστευτικών ροών και συνοριακών ζητημάτων, οι γείτονες και οι δημοκρατίες δεν τα λύνουν με πολιτικούς εκβιασμούς στην πλάτη απελπισμένων. Τα κοινά προβλήματα είναι ευκαιρία συνεργασίας για τους γείτονες, ο σεβασμός της ανθρώπινης δυστυχίας είναι βασικός λόγος που έχουμε δημοκρατία. Έτσι σκεφτόμαστε εμείς και έτσι θέλουμε να συζητάμε με την Τουρκία».

 Όσον αφορά τις δράσεις της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει: «Η κατάργηση πολλαπλών αβάτων ήταν υπόσχεση και προτεραιότητα. Άβατο ήταν στα πανεπιστήμια, άβατο ήταν σε γειτονιές όπως τα Εξάρχεια, άβατο ήταν εγκληματικές και παραβατικές περιοχές που έσφιγγαν την Αθήνα. Λοιπόν, πολύ ήρεμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς, σας λέω πως αυτά τα άβατα παραβατικότητας δεν υπάρχουν πια. Ούτε στην ΑΣΟΕΕ, ούτε στο Πολυτεχνείο στην αίθουσα Γκίνη, ούτε στα Εξάρχεια, ούτε κάτω από την Πατησίων, ούτε στη Δυτική Αθήνα. Δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν. Γιατί οι πολίτες, οι γειτονιές, η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν τα χρειάζονται. Ήταν αποστήματα κακοδιοίκησης, υπερβολών και φανατισμών. Η Αστυνομία περιπολεί κανονικά στα Εξάρχεια, οι δρόμοι δεν βρωμάνε και τα σκουπίδια μαζεύονται όπως σε κάθε γειτονιά της πόλης. Οι μισοί ναρκέμποροι είναι ήδη κρατούμενοι. Δεν έχουμε τελειώσει σε όλα. Κάθε μέρα προχωράμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολλανδική αστυνομία όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Η ολλανδική αστυνομία βρήκε σπάνιους ρουμανικούς θησαυρούς που είχαν κλαπεί

Οι ολλανδικές αρχές εντόπισαν ένα χρυσό κράνος 2.500 ετών, που είχε κλαπεί πέρυσι από μουσείο και προέρχεται από τη σημερινή Ρουμανία, καθώς και δύο βραχιόλια, οδηγώντας σε μεγάλη επιχείρηση για την ανάκτησή τους.
Αστυνομία Παρίσι επίθεση
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Προσωρινή κράτηση σε 4 υπόπτους για επίθεση στη Bank of America

Ένας ενήλικας και τρεις ανήλικοι τέθηκαν υπό κράτηση για σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Bank of America στο Παρίσι, που αποτράπηκε. Φέρεται να σχετίζεται με φιλοϊρανική οργάνωση. Όλοι αρνούνται τρομοκρατική πρόθεση.
Αστυνομικοί σε έρευνα νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκαζάκια εξερράγησαν σε είσοδο πολυκατοικίας στην Κυψέλη

Έκρηξη γκαζακιών σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας στις οδούς Πατησίων και Τήνου στην Κυψέλη, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Βρέθηκαν φιαλίδιο βουτανίου, πλαστικό μπουκάλι και ταινία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου στη Θεσσαλονίκη για αλλοίωση QR codes στάθμευσης

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε να αλλοιώνει QR codes σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βασιλίσσης Όλγας, με σκοπό την εκτροπή πληρωμών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία και 19 πλαστές πινακίδες.
Αστυνομικά οχήματα ΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους

Δικογραφία σχηματίστηκε κατά άνδρα και εταιρείας διαχείρισης ακινήτου στους Αμπελόκηπους για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα κτιρίου, με ζώα φάρμας που ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, μετά από αστυνομικό έλεγχο.
Σημαία Αϊτής
ΔΙΕΘΝΗ

Αϊτή: Πάνω από 70 νεκροί από επιθέσεις συμμορίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Πάνω από 70 νεκροί καταγράφηκαν σε επιθέσεις συμμορίας στην πόλη Πετίτ Ριβιέρ της Αϊτής, ξεπερνώντας κατά πολύ τον προηγούμενο απολογισμό των 16 θυμάτων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και ενώ αυξάνονται οι φόβοι για περαιτέρω θύματα.