ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πρώτη φορά Ελληνίδα πρόεδρος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαπίστευσης

Για πρώτη φορά, Ελληνίδα, η Μαρία Παπατζίκου του ΕΣΥΔ, εξελέγη πρόεδρος του European co-operation for Accreditation, γεγονός που ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας σε θέματα ποιότητας και αξιοπιστίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα και το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) αποτελεί η εκλογή της διευθύντριας Ποιότητας του ΕΣΥΔ, Μαρίας Παπατζίκου, στη θέση της προέδρου του European co-operation for Accreditation (EA), του επίσημου ευρωπαϊκού φορέα για τη διαπίστευση, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η θέση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα υψηλής ευθύνης, καθώς η διαπίστευση βρίσκεται στον πυρήνα της αξιοπιστίας των προϊόντων και υπηρεσιών, της ασφάλειας των πολιτών και της εμπιστοσύνης στην αγορά. Παράλληλα, συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης από Ελληνίδα, για πρώτη φορά, αναδεικνύει τον ενεργό ρόλο της χώρας σε ζητήματα ποιότητας, αξιοπιστίας και τεχνικής επάρκειας. Η εκλογή πραγματοποιήθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στο Λουξεμβούργο, στις 20 και 21 Μαΐου, με τη στήριξη του υπουργού Ανάπτυξης και της διοίκησης του ΕΣΥΔ. Η κ. Παπατζίκου θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Ιανουαρίου 2027.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υποδέχτηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης τη νέα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, συνοδευόμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΣΥΔ, Ευάγγελο Κωνσταντίνου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός δήλωσε:

«Η εκλογή της Μαρίας Παπατζίκου στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης είναι μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα. Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές θέσεις που συνδέονται με την αξιοπιστία της χώρας μας.

Η διαπίστευση αποτελεί εγγύηση ποιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Είναι κρίσιμο εργαλείο για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Στηρίζουμε σταθερά το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και τη συνολική προσπάθεια για μια σύγχρονη Εθνική Πολιτική Ποιότητας. Θέλουμε το "Made in Greece" να γίνει συνώνυμο της ποιότητας και ασφάλειας στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας μεγαλύτερη αξία στην ελληνική παραγωγή.

Η επιτυχία αυτή δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ρόλο, κύρος και επιρροή στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Συγχαίρω θερμά τη Μαρία Παπατζίκου και της εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα, σημαντικά καθήκοντά της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας - Μετσόλα: Συνάντηση στο Πρ. Μέγαρο για τις προκλήσεις της Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας και η Roberta Metsola συζήτησαν στο Προεδρικό Μέγαρο για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και τη δημοκρατία, τονίζοντας τον ρόλο των κοινοβουλίων και την ανάγκη ευρωπαϊκών λύσεων.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Πού πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό αμυντικό δίκτυο

Η ΕΕ ανακοίνωσε την πλήρη υλοποίηση του IRIS², του νέου δορυφορικού δικτύου ασφαλών επικοινωνιών, με 66 επιπλέον δορυφόρους. Ο Θεοδοσόπουλος τόνισε τη σημασία της εξέλιξης για την ασφάλεια. Οι πρώτες εκτοξεύσεις το 2029.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας και η κριτική για την προετοιμασία

Ο Αλ. Βιδούρης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας. Πώς κατέληξε το υπ. Εξωτερικών στην επιλογή του έμπειρου διπλωμάτη. Το BD αποκαλύπτει στοιχεία της επιστολής του απερχόμενου επικεφαλής.
Κτίριο Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Νέοι παίκτες ενισχύουν την ανάπτυξη ΜμΕ στην Ευρώπη και Ελλάδα

Η ανάπτυξη των ΜμΕ στην ΕΕ μετατοπίζεται σε νέους κλάδους όπως δημιουργικές βιομηχανίες, υγεία και τουρισμός, ενώ παραδοσιακοί τομείς εμφανίζουν μικρότερη δυναμική, σύμφωνα με το Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank.