ΓΔ: 2682.22 1.60% Τζίρος: 187.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:34:36
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο

Συνάντηση Γεραπετρίτη με αντιπροσωπεία Κογκρέσου για ασφάλεια και γεωπολιτική

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον Τρεντ Κέλι. Συζητήθηκαν διμερείς σχέσεις, διεθνείς εξελίξεις και ο ρόλος της ομογένειας στην ενίσχυση των δεσμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου, υπό τον Ρεπουμπλικανό Τρεντ Κέλι, πρόεδρο της Υποεπιτροπής Θαλάσσιας Ισχύος και Δυνάμεων Προβολής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, την ευρύτερη Μέση Ανατολή και τα ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε επίσης ο καθοριστικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας στην περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στη στήριξη των κοινών στρατηγικών στόχων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία για ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία και η Τουρκία συνεργάζονται στενά για την ασφάλεια της ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ. Η Άγκυρα πρότεινε στη Μόσχα τρόπους για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Πιονγκγιάνγκ: Καμία νέα κύρωση δεν θα σταματήσει την ανάπτυξη μας

Η Βόρεια Κορέα διαμηνύει ότι δεν θα ανεχτεί παρεμβάσεις στη συνεργασία της με άλλες χώρες και απορρίπτει τις κυρώσεις. Κατηγορεί ΟΗΕ για έκθεση που χαρακτηρίζει παράνομη, αμοιβαία επωφελή οικονομική δραστηριότητα.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Η κυβέρνηση αργεί να καταλάβει πως ηρεμία με Τουρκία δεν αρκεί

Ο Δημήτρης Μάντζος κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερημένη συνειδητοποίηση κινδύνων, επιλεκτική ανάγνωση της ιστορίας και παράλειψη αξιοποίησης της κατοχύρωσης της ΑΟΖ το 2011 επί ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού αύριο

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού Ασίμ Μουνίρ μεταβαίνει αύριο στην Τεχεράνη για συνομιλίες για την ειρήνη στην περιοχή, ενώ το Πακιστάν διαμεσολαβεί μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο και τις αμερικανικές κυρώσεις.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα εγκρίνει τον περιορισμό ΗΠΑ σε ασκήσεις με Ν. Κορέα

Η Ρωσία χαιρέτισε τη μείωση της αμερικανικής συμμετοχής σε στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, εξέλιξη που σχετίζεται με την επιθυμία των ΗΠΑ για αναθέρμανση του διαλόγου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα και με δηλώσεις Κορεατών αξιωματούχων.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Καταγγελία για «αδικαιολόγητη» ισραηλινή επίθεση σε αεροδρόμιο

Το συριακό ΥΠΕΞ καταδικάζει ως «αδικαιολόγητη» την ισραηλινή επίθεση σε στρατιωτική βάση στην Ιντλίμπ και καλεί ΟΗΕ και διεθνή κοινότητα να παρέμβουν. Αχρείαστη κλιμάκωση τα πλήγματα, σύμφωνα με απεσταλμένο των ΗΠΑ.