ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
Μετανάστες διασχίζουν το Αιγαίο με βάρκα αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο.

Καθημερινή αύξηση μεταναστευτικών ροών σε Κρήτη και Γαύδο

Η «Νίκη» καταγγέλλει ότι οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές σε Κρήτη και Γαύδο οφείλονται σε κυβερνητική αδιαφορία, κάνοντας λόγο για ασύδοτη δράση κυκλωμάτων δουλεμπόρων και επιβάρυνση των τοπικών δομών φιλοξενίας.

Την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη και τη Γαύδο εκφράζει η «Νίκη», αποδίδοντας την κατάσταση σε κυβερνητική αδιαφορία.

Σε ανακοίνωσή της, το κόμμα επισημαίνει ότι «οι ολοένα και αυξανόμενες καθημερινά μεταναστευτικές ροές αποδεικνύουν με τραγικό τρόπο πως η μοναδική “βιομηχανία” που λειτουργεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, είναι τα κυκλώματα των δουλεμπόρων».

Η «Νίκη» αναφέρει ότι χαρακτηριστικά παραδείγματα της κυβερνητικής αδράνειας απέναντι στην ανεξέλεγκτη πίεση αποτελούν η Κρήτη και η ακριτική Γαύδος. Όπως σημειώνει, τα τελευταία 24ωρα τα δύο νησιά «μετατράπηκαν για ακόμα μία φορά σε πεδίο αποβίβασης εκατοντάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ήδη επιβαρυμένες δομές».

Το κόμμα υπογραμμίζει ότι «παρακολουθεί με αγωνία τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα» και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η «Νίκη», ως Κίνημα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ζητά: στήριξη στο Λιμενικό Σώμα, ολοκληρωμένη θαλάσσια επιτήρηση, ισόβια στους λαθροδιακινητές, τέλος στις παράνομες νομιμοποιήσεις και πάταξη της αδήλωτης εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάσωση τραυματισμένου πεζοπόρου στο φαράγγι Λάπαθος Λασιθίου

Σε χαράδρα στο φαράγγι Λάπαθος Ρίζα Κρήτης διασώστες απεγκλώβισαν 45χρονο τραυματία ορειβάτη. Η επιχείρηση έγινε με 16 πυροσβέστες, 6 οχήματα, εθελοντές και ελικόπτερο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προώθηση της Κρήτης στη φινλανδική αγορά

Δύο δημοσιογράφοι του φινλανδικού Mondo επισκέφθηκαν την Κρήτη, ανακαλύπτοντας τη σπάνια φύση, τη γαστρονομία και τους ανθρώπους της. Το ταξίδι ανέδειξε τις άγνωστες πτυχές του νησιού μέσα από αυθεντικές εμπειρίες των ντόπιων.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Κρήτης-Νορμανδίας σε πολιτισμό και γαστρονομία

Η Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη επισκέφθηκε το Μεσσέ Νορμανδίας προβάλλοντας τη κρητική διατροφή και το βιβλίο «Grèce vegan». Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και δράσεις ενίσχυσης της συνεργασίας.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβδαρίδης: Θωράκιση ψυκτικών από αθέμιτο ανταγωνισμό και ευρωπαϊκή προσαρμογή

Ο υφ. Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε στο 27ο Συνέδριο Ψυκτικών πως η θωράκιση του κλάδου απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό και η προσαρμογή στις ευρωπ. απαιτήσεις απαιτούν εξειδίκευση, διαρκή εκπαίδευση και τήρηση προδιαγραφών.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Ισχυρά καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη έως το απόγευμα της Δευτέρας

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Κρήτης λόγω επιδείνωσης καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (πορτοκαλί προειδοποίηση). Οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις οδηγίες των Αρχών για την ασφάλειά τους.