ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία

Τασούλας: Η νέα γενιά επιχειρηματιών γράφει το λαμπρό μέλλον της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην «πρώτη γραμμή», υπογραμμίζοντας τις πρωτοφανείς ευκαιρίες για δημιουργία που διαβλέπει στη νέα γενιά επιχειρηματιών, κατά την τελετή του ΕΒΕΑ.

Σε τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για το 2026, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη γραμμή, εκεί που σε άλλες εποχές βρίσκονταν μόνο οι οικονομικά ισχυρές χώρες».

Ο κ. Τασούλας τόνισε πως η χώρα πρέπει να βλέπει όχι μόνο κινδύνους και απειλές, αλλά και ευκαιρίες για δημιουργία, σημειώνοντας ότι η νέα γενιά επιχειρηματιών έχει κατανοήσει καλύτερα από κάθε άλλη τη δυναμική αυτή. Όπως ανέφερε, «το μέλλον περιέχει μια λαμπρή ιστορία που περιμένει να γραφτεί».

Παράλληλα, εξήρε τον ιστορικό ρόλο του ΕΒΕΑ, χαρακτηρίζοντάς το ως έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους θεσμούς της χώρας, που έχει λειτουργήσει ως θεσμική δύναμη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι τα βραβεία του Επιμελητηρίου έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς επιβραβεύουν επιχειρήσεις για την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τη γυναικεία ηγεσία, ενώ αναδεικνύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το ΕΒΕΑ ως θεσμικός πυλώνας ανάπτυξης

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι «όταν μια κοινωνία τιμά αυτούς που δημιουργούν και προσφέρουν, κάτι αλλάζει βαθύτερα μέσα της». Επισήμανε πως το ΕΒΕΑ δεν περιορίστηκε ποτέ σε έναν τεχνοκρατικό ρόλο, αλλά αντιλαμβάνεται την αποστολή του με ευρύτητα και όραμα, συμβάλλοντας στην παιδεία, την πνευματική παράδοση και τη γλώσσα του τόπου.

Αναφερόμενος στην ιστορική διαδρομή του Επιμελητηρίου, σημείωσε ότι από την αρχαιότητα το εμπόριο και η βιομηχανία συνδέονταν με την ευημερία των κοινωνιών, και πως το ΕΒΕΑ υπηρέτησε αυτή την παράδοση με συνέπεια, χάρη σε προσωπικότητες που αντιμετώπισαν την επιχειρηματικότητα ως κοινωνικό λειτούργημα.

Η νέα εποχή και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το ΕΒΕΑ, υπό την ηγεσία του Γιάννη Μπρατάκου, ανανεώνει τη δυναμική του, λειτουργώντας ως κόμβος συνάντησης κράτους και επιχειρήσεων και ως καταλύτης επιτάχυνσης της ανάπτυξης. Όπως είπε, το Επιμελητήριο διαμορφώνει τους όρους για αποτελεσματικότερη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη σύγκλιση της Ελλάδας με τις οικονομικά ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στη σύγχρονη εποχή της γνώσης, τονίζοντας ότι η ισότιμη πρόσβαση της Ελλάδας στις νέες κατακτήσεις της επιστήμης δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες. Κάλεσε να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στους κινδύνους, αλλά στις δυνατότητες δημιουργίας και προόδου, επισημαίνοντας ότι «δικαίως τιμώνται οι άνθρωποι που ανοίγουν δρόμους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Χάσαμε έναν από τους σημαντικότερους κοινωνιολόγους της εποχής μας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή του στην κατανόηση της νεότερης ελληνικής ιστορίας και κοινωνίας.
Εμμανουήλ Καραλής άλμα επί κοντώ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠτΔ συγχαίρει Καραλή, Σίσκου και Χρήστου για τις ευρωπαϊκές τους διακρίσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, συνεχάρη τους Εμμανουήλ Καραλή, Απόστολο Σίσκο και Απόστολο Χρήστου για τις διακρίσεις τους σε στίβο και κολύμβηση, τονίζοντας πως είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας από Καστανιά: Ευγνωμοσύνη σε όσους μάχονται τις πυρκαγιές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας σε όσους μάχονται τις πυρκαγιές, τονίζοντας τη συμβολή Πυροσβεστικής, εθελοντών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ένοπλων Δυνάμεων.
Μονή Παναγίας Σουμελά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έθιμα της Παναγίας στη Μακεδονία – Στην Σουμελά ο ΠτΔ

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στη Μακεδονία ξεχωρίζει με προσκυνήματα, λιτανείες και παραδόσεις, με επίκεντρο τη Παναγία Σουμελά. Φέτος, τιμά την εκδήλωση ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Κ. Τασιούλας, στον οποίο θα απονεμηθεί διάκριση.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τασούλας στη Σουμελά Καστανιάς Ημαθίας για τον Δεκαπενταύγουστο

Στη Μονή Παναγίας Σουμελά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα γίνουν οι εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου, όπου θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εσπερινό, λιτάνευση εικόνας και κατάθεση στεφάνων.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κων. Τασούλας στην Παναγία Σουμελά για τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, θα παραστεί το Σάββατο 15 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας για τις εκδηλώσεις της Κοίμησης της Θεοτόκου, συμμετέχοντας στη θεία λειτουργία και τις εορτές.