ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κωστής Χατζηδάκης πορτραίτο
Ο Κωστής Χατζηδάκης χαμογελά σε γραφείο κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης.

Χατζηδάκης: Θα ψηφιστεί η ΝΔ αλλιώς οι «Αη-Βασίληδες» της Αντιπολίτευσης

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά με ρεαλισμό, δημοσιονομική σοβαρότητα και φιλοεπενδυτική πολιτική.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με «σταθερά βήματα μπροστά», διατηρώντας τη δημοσιονομική σοβαρότητα και τη φιλοεπενδυτική πολιτική που έχουν οδηγήσει σε ανάπτυξη υπερδιπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Μιλώντας στην ERTnews, ανέφερε ότι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, στον οποίο είχε προσωπική συμβολή, ενίσχυσε τα δημόσια έσοδα και δημιούργησε πλεονάσματα που επιστρέφουν ως κοινωνικό μέρισμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες ανακοινώσεις στη ΔΕΘ, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως απέναντι στην κυβέρνηση υπάρχουν πολιτικοί «Αη Βασίληδες» που υπόσχονται «γεφύρια και ποτάμια». Τόνισε ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε ρεαλισμό και υποσχέσεις, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν είναι αλάθητη, αλλά είναι πολύ πιο πραγματιστική από την αντιπολίτευση».

Αναφορές στα νέα κόμματα και στην αντιπολίτευση

Σε ερώτηση για τα νέα κόμματα της κυρίας Καρυστιανού και του κ. Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «το ένα κόμμα είναι κόμμα διαμαρτυρίας» ενώ «το άλλο είναι ένα κόμμα από τα παλιά, με τον ίδιο αρχηγό και περίπου τα ίδια στελέχη». Παρομοίασε την εικόνα αυτή με την «ημέρα της μαρμότας», επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από εκλογικό αποτέλεσμα 18%, ενώ τώρα «κάποιοι θεωρούν επιτυχία το 14-15% στις δημοσκοπήσεις».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι τον εκτιμά και τον σέβεται, εκτιμώντας ωστόσο πως μια τέτοια κίνηση «θα προκαλέσει ίσως μικρή ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και μεγαλύτερη στον ίδιο τον κ. Σαμαρά», προσθέτοντας πως «είναι αρκετά πεπειραμένος για να κρίνει και να αποφασίσει».

Η πορεία της κυβέρνησης και οι μεταρρυθμίσεις

«Είμαστε επτά χρόνια στο τιμόνι του τόπου και οι υποχρεώσεις μας όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται «σεμνά, με αυτοκριτική, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα», επιδιώκοντας να συνεχίσει και να εντείνει τις μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους, στην έξοδο της χώρας από την επιτήρηση, στην πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου και στη βελτίωση της ταχύτητας απονομής συντάξεων. Όπως σημείωσε, «η Ελλάδα είναι πλέον τελείως διαφορετική χώρα» και με «πολιτική σταθερότητα και σοβαρή διακυβέρνηση» μπορεί να εξελιχθεί σε «πραγματικά προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα».

Ψηφιακή ενημέρωση πολιτών και κυβερνητικές αλλαγές

Αναφορικά με την ψηφιακή ενημέρωση πολιτών για την πορεία των αιτήσεων στο Δημόσιο, επισήμανε ότι από την 1η Ιουνίου κάθε πολίτης που υποβάλλει αίτηση θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά για το στάδιο εξέλιξης, τον εκτιμώμενο χρόνο διεκπεραίωσης και την αρμόδια υπηρεσία. «Έτσι ο πολίτης σταματά να είναι υπήκοος και γίνεται κανονικός πολίτης μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τις επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, «οι όποιες αλλαγές θα είναι περιορισμένης κλίμακας» και θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, μετά την εκλογή του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θέση για την οποία υποψήφιος θα είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: «Οι πληγές της Θεσσαλίας επουλώνονται σταδιακά»

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε τα έργα αποκατάστασης Δομοκού, τονίζοντας την πρόοδο μετά τις θεομηνίες Daniel και Elias. Αναφέρθηκε σε υποδομές που αναβαθμίζουν τη Θεσσαλία και ανοίγουν νέες προοπτικές για την περιοχή.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος Σουφλιά στον Ε65

Ο Κωστής Χατζηδάκης τίμησε τον Γ. Σουφλιά για τη συμβολή του στον Ε65, του οποίου ολοκληρώνεται το τελευταίο τμήμα. Παράλληλα, ανακοίνωσε επισκέψεις σε μεγάλα έργα στη Θεσσαλία, με έμφαση στη μερική εκτροπή του Αχελώου.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Απόλυτος στόχος μας η επανένωση και στήριξη της Κύπρου

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε στις εκδηλώσεις για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή πως η Ελλάδα στηρίζει σταθερά τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η επανένωση της Κύπρου είναι η μόνη βιώσιμη λύση

Ο Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή, τονίζοντας τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο και την ανάγκη για επανένωση του νησιού.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προσοχή από την ευρωπαϊκή εισαγγελία σε υποθέσεις άρσης ασυλίας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία πρέπει να δείχνει προσοχή σε θέματα δημόσιου βίου. Επέκρινε την αντιπολίτευση για τοξικότητα, αναφέροντας τις 89 άρσεις ασυλίας από το 2019, τα ποσοστά κατά παράταξη και τα πλημμελήματα.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Τέσσερις πρωτοβουλίες για το στεγαστικό

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ανέλυσε τέσσερις προτάσεις για το στεγαστικό πρόβλημα, τονίζοντας τη σημασία αντιμετώπισης των πολιτών ως ενεργούς συμμετέχοντες, με αναφορές και σε δικές του πρωτοβουλίες σε κοινωνικά θέματα.