ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άγαλμα Ελευθερίας Νέα Υόρκη
Πηγή: Shutterstock

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης

Στο Σταθάκειο κέντρο στην Αστόρια έγινε η καταστατική ορκωμοσία του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης. Ο πρόεδρος Χρ. Βουρνάς ανέλαβε δέσμευση για ενότητα και ανασυγκρότηση της Ομοσπονδίας.

Η καταστατική ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Κέντρο της Αστόριας. Η Ομοσπονδία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη οργάνωση του Ελληνισμού της Αμερικής, μετά την Εκκλησία και την ΑΧΕΠΑ.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου διεξήχθησαν στις 14 Ιουνίου 2026, ενώ η συγκρότηση σε σώμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Η επίσημη ορκωμοσία αναμένεται να τελεστεί τον Σεπτέμβριο από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Ο νέος πρόεδρος Χρήστος Βουρνάς δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της Ομοσπονδίας, προτάσσοντας τη συναίνεση και τη συνεργασία ως βασικούς άξονες δράσης.

Η Ομοσπονδία είναι ο θεσμός που διοργανώνει κάθε χρόνο, από το 1938, την Ελληνική Παρέλαση στην εμβληματική 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας στην ομογένεια.

Η πορεία προς τις εκλογές και η νέα σύνθεση

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Ομοσπονδία είχε αντιμετωπίσει εσωτερικές αντιπαραθέσεις και δικαστικές διαμάχες. Η συμβιβαστική διαδικασία που οδήγησε στις εκλογές επετεύχθη τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των τότε προέδρων των δύο Διοικητικών Συμβουλίων, Δήμου Σιώκη και Νομικής Καστανά.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται από τους: Σταύρο Γιαννόπουλο, Α' Αντιπρόεδρο και πρόεδρο του Συλλόγου Μεσσηνίων «Αριστομένης», Αναστάσιο Καραγκούνη, Γενικό Γραμματέα και πρόεδρο του Συλλόγου Κωσταραζινών Νέας Υόρκης, και Σταύρο Μπλέτσα, Ταμία από τον Λαογραφικό Όμιλο Ελλήνων Αμερικής, με βοηθό ταμία τον Αντώνη Καραγκούνη, πρόεδρο του Συλλόγου Λιτοχωριτών.

Στη θέση του 2ου Αντιπροέδρου εξελέγη ο Γιώργος Παράλεμος (Πανικαριακή Αδελφότητα), 3ος Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Στρουμπάκης (Άγιος Δημήτριος Αστόριας) και 4ος Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Μεϊντάσσης, πρόεδρος του Συλλόγου Υδραίων.

Δηλώσεις και προτεραιότητες της νέας διοίκησης

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Βουρνάς τόνισε ότι «δεν ξεκινά απλώς μια νέα διοίκηση. Ξεκινά μια νέα πορεία ευθύνης, ενότητας και δημιουργίας για ολόκληρη την ομογένεια».

Σε δηλώσεις του μετά την εκλογή, πρόσθεσε: «Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Η εμπιστοσύνη αυτή δεν είναι απλώς τιμή — είναι καθήκον να την τιμήσουμε καθημερινά με έργο, διαφάνεια και συνέπεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Επικοινώνησε με τον Ινδό ΥΠΕΞ, θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ινδό ΥΠΕΞ Σ. Τζαϊσανκάρ για διμερή και περιφερειακά θέματα. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ προσκάλεσε τον Ινδό ομόλογό του στην Ελλάδα και συμφώνησαν να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη στον ΟΗΕ.
Άγαλμα Ελευθερίας Νέα Υόρκη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουριστικό σκάφος ναυάγησε στη Νέα Υόρκη – Ο καπετάνιος χωρίς άδεια

Ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη χωρίς άδεια, είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ και συνελήφθη. Το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο και δεν υπήρχαν σωσίβια για παιδιά, όπως διαπίστωσαν οι αρχές.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αναβολή στη δίκη Μαντζιόνε στη Νέα Υόρκη μετά την ομολογία του

Αναβλήθηκε για αργότερα η δίκη του Λουίτζι Μαντζιόνε στη Νέα Υόρκη, καθώς οι δικηγόροι του ζητούν απόρριψη των διώξεων μετά την ομολογία του, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να δικαστεί ξανά για τα ίδια αδικήματα.
Παναγία της Τήνου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Χιλιάδες προσκυνητές στην Τήνο και για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο

Χιλιάδες επισκέπτες φθάνουν στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο, ανάβοντας κερί και εκπληρώνοντας τάματα στην Παναγία. Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει τη γιορτή «Πάσχα του καλοκαιριού», με το νησί να δοκιμάζει τα όριά του λόγω προσκυνητών και τουριστών.