ΓΔ: 2520.58 -2.60% Τζίρος: 190.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:34:40
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο

Γ. Γεραπετρίτης: Ενίσχυση ελληνοϊαπωνικών σχέσεων με αφορμή τη ΔΕΘ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε στο Τόκιο με τον Τάρο Κόνο, με έμφαση στην κοινοβουλευτική διπλωματία, τη συνεργασία σε διεθνή φόρα και τη ΔΕΘ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε σήμερα συνάντηση στο Τόκιο με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ιαπωνίας-Ελλάδας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας, Τάρο Κόνο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και η περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας. Εξετάστηκαν επίσης προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών σε διεθνή φόρα, όπως ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου η Ιαπωνία θα συμμετάσχει ως Τιμώμενη Χώρα. Η παρουσία της εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τις διμερείς σχέσεις και θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομική συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Τόκιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ελλάδα και Ιαπωνία κατέχουν το 32% του παγκόσμιου στόλου

Ο Β. Κικίλιας, από το Capital Link Japan Maritime Forum στο Τόκιο, υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας και μιας δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας τον κρίσιμο ρόλο των δύο χωρών στη διεθνή ναυτιλία.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ελλάδα-Ιαπωνία ελέγχουν 32% του στόλου, επηρεάζουν ναυτιλία

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε στο Capital Link Japan Maritime Forum τη σημασία της ελληνοϊαπωνικής συνεργασίας στη ναυτιλία και στο ελεύθερο εμπόριο, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που φέρνουν οι διεθνείς κρίσεις για οικονομίες και κοινωνίες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας από Τόκιο: Ενδυνάμωση ελληνοϊαπωνικής ναυτιλιακής συνεργασίας

Στο Τόκιο, ο Β. Κικίλιας συζήτησε με την Ιαπωνική Ένωση Εφοπλιστών για ενίσχυση της συνεργασίας σε ναυτιλία και ναυπηγική, καθώς και τις παγκόσμιες προκλήσεις του κλάδου, όπως οι πολεμικές συγκρούσεις στο εμπόριο.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιάπωνας καθηγητής χορεύει ποντιακά στη ΔΕΘ φορώντας κιμονό

Ο Ιάπωνας καθηγητής FUKYDA Kosuke με κιμονό, καλεσμένος του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς, εντυπωσιάζει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, συνοδευόμενος από ομάδα Ιαπώνων που χορεύουν ποντιακούς χορούς και μιλάει ποντιακά.
Μητσοτάκης, Τακαΐτσι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2026: Η τιμώμενη Ιαπωνία και οι αναδυόμενες σχέσεις Αθήνας - Τόκιο

Τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ που ξεκίνησε σήμερα η Ιαπωνία. Οι ενισχυμένες διμερείς σχέσεις και η προσπάθεια Αθήνας και Τόκιο να ξεκλειδώσουν τη συνεργασία τους και στον τομέα της Άμυνας. Αποστολή του BD στη Θεσσαλονίκη.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης στο Τόκιο: Νέα ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Μοτέγκι στο Τόκιο εστίασε στην ενίσχυση ελληνοϊαπωνικών σχέσεων, οικονομική συνεργασία και κοινές θέσεις για διεθνές δίκαιο. Συζητήθηκαν επενδύσεις, ναυτιλία, ενέργεια και ακαδημαϊκές ανταλλαγές.