ΓΔ: 2593.77 -0.38% Τζίρος: 7.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:41:38
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας απευθύνεται σε εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της Βουλής.

Συλλυπητήρια του ΠτΔ Κων. Τασούλα για τον θάνατο της Μάρως Κοντού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τη Μάρω Κοντού, τόνισε τη σπουδαία προσφορά της στο θέατρο και τον κινηματογράφο και εξήρε το ήθος και τη δημιουργικότητά της επί δεκαετίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, σε συλλυπητήριο μήνυμά του για την εκδημία της Μάρως Κοντού, αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Όπως αναφέρει, η Μάρω Κοντού υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες μορφές της ελληνικής σκηνής. Από τον χορό της αρχαίας τραγωδίας στο Εθνικό Θέατρο και τη σκηνή της Επιδαύρου έως τις αξέχαστες ερμηνείες της στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, υπηρέτησε την τέχνη με εργατικότητα, πειθαρχία και ήθος.

Ο Πρόεδρος σημειώνει ότι η ηθοποιός, ακάματη και αφοσιωμένη, δεν έπαψε ποτέ να δημιουργεί επί επτά δεκαετίες, χαρίζοντας στο κοινό ρόλους που έγιναν κομμάτι της συλλογικής μνήμης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη συμβολή της στα κοινά, ως δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι η πολύπλευρη διαδρομή της αφήνει μια παρακαταθήκη δημιουργίας και ανθρωπιάς που θα συνεχίσει να εμπνέει.

«Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο Ουμπέρτο Πίτσι, τελευταίος «παπαράτσι» της Ντόλτσε Βίτα

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε ο Ιταλός φωτογράφος Ουμπέρτο Πίτσι, γνωστός για τη δράση του ως «παπαράτσι» στη χρυσή εποχή της «Ντόλτσε Βίτα». Έγινε διάσημος απαθανατίζοντας διάσημους της Ρώμης και αργότερα πολιτικές προσωπικότητες.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ακύρωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ερυθράς Θάλασσας 2026

Ακυρώνεται το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας για το 2026 στη Σαουδική Αραβία. Η επόμενη διοργάνωση στη Τζέντα μεταφέρεται για το 2027, με νέο όραμα και διεθνές πρόγραμμα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Παλιές δερματόδετες ιστορικές εκδόσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς» παρουσιάζεται σε σχολεία της Γερμανίας

Το ντοκιμαντέρ «Τάναϊς: Στην Αγκαλιά της Αβύσσου» θα προβληθεί σε μαθητές Λυκείου στη Θουριγγία Γερμανίας, με τη σκηνοθέτιδα παρούσα, μεταφέροντας ιστορίες θυμάτων του 1944 και θέτοντας ερωτήματα για μνήμη και ειρήνη.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΔΙΕΘΝΗ

Life: Φίλοι και συνεργάτες τιμούν τον σπουδαίο Μπομπ Μάκι

Μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και της μουσικής τιμούν τον θρυλικό ενδυματολόγο Μπομπ Μάκι, που πέθανε στα 87 του από πνευμονία. Η Λίζα Μινέλι θυμάται τη συνεργασία τους και την επιρροή του στη μόδα και την ποπ κουλτούρα.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ Τασούλας ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας στην UNESCO στη συνάντηση με τον Χάλεντ Ελ Ενάνι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της UNESCO στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και την προσήλωση της Ελλάδας στις αξίες του Οργανισμού.