Την παραίτησή τους υπέβαλαν 63 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος.
Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα μέλη επισημαίνουν ότι «τη στιγμή που η κοινωνία πλήττεται από τα πολλαπλά αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, μέσα στο ίδιο μας το κόμμα έχουν εγκατασταθεί συμπεριφορές εσωστρέφειας που απαξιώνουν τις αρχές και τα ιδανικά για τα οποία αγωνιστήκαμε». Υπογραμμίζουν ότι αντί για ενότητα και συλλογική προσπάθεια, παρατηρούνται «δημόσιες επιθέσεις, προσωπικές αντιπαραθέσεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικά ληφθείσες αποφάσεις».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες συμπεριφορές δεν αποτελούν πολιτικές επιλογές, αλλά «τραυματίζουν τις σχέσεις συντροφικότητας, τις θυσίες και την ιστορία μιας ολόκληρης παράταξης», την οποία όπως δηλώνουν «αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε».
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν τονίζοντας: «Παραιτούμαστε από την Κεντρική Επιτροπή, τιμώντας τις κοινές μάχες, τους αγώνες και τις αγνές προθέσεις των συντρόφων που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους». Εκφράζουν την ελπίδα ότι ο προοδευτικός χώρος θα επανακτήσει την ενότητά του και θα αποδείξει πως η Αριστερά υπάρχει για να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, την εργασία, το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα των πολιτών.
Κλείνοντας, καλούν όσους επιθυμούν πραγματικά ενότητα και προοπτική «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εργαστούν για μια γνήσια, συλλογική υπέρβαση».