ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ολομέλεια Βουλής άδεια

Σιγή ενός λεπτού στη Βουλή για τους τρεις πυροσβέστες Ρεθύμνου-Γυθείου

Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στο Ρέθυμνο και το Γύθειο. Τιμήθηκε η αυτοθυσία και ο αγώνας τους για την προστασία ζωών και περιουσιών απέναντι στη φωτιά.

Σε κλίμα συγκίνησης, η Ολομέλεια της Βουλής απέτισε φόρο τιμής με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 σε Ρέθυμνο και Γύθειο. Η πρωτοβουλία αυτή ανέδειξε τη σημασία της προσφοράς των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση.

Εκπροσωπώντας το Σώμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για την τραγική απώλεια των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στην καταστροφική πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, ενώ σημειώθηκε και ο θάνατος συναδέλφου τους στο Γύθειο.

Όπως επισήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, οι τρεις πυροσβέστες υπηρέτησαν με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης την αποστολή τους. Υπογράμμισε ότι κατέβαλαν την ύψιστη θυσία στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Η απώλεια των πυροσβεστών, όπως τονίστηκε, συγκλονίζει το πανελλήνιο και υπενθυμίζει με τον πλέον τραγικό τρόπο το μέγεθος της προσφοράς και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες και οι άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο σχετικά με την επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, τόσο ο κ. Πλακιωτάκης όσο και οι εισηγητές των κομμάτων εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων, στους οικείους τους και σε ολόκληρη την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βελτίωση της αγοράς ενέργειας συζητείται σύντομα στη Βουλή, εστιάζοντας στη διαφάνεια, την προστασία καταναλωτών, τη μείωση χρεώσεων και την ενίσχυση ΑΠΕ, με διαφωνίες ΠΑΣΟΚ σε βασικές διατάξεις.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Διασφαλισμένη η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε κεκλεισμένων των θυρών στη Βουλή ότι το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα υλοποιηθεί κανονικά, τονίζοντας πως η άδεια έχει εκδοθεί και κάθε απόπειρα παρεμπόδισης θα απαντηθεί ανάλογα.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γερμανία και Ιταλία

Την Τρίτη στη Βουλή αναμένεται η κύρωση δύο αμυντικών συμφωνιών με Γερμανία και Ιταλία, για συνεργασία στην ακαδημαϊκή έρευνα και την εκπαίδευση πιλότων. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν το 2023 και το 2025 αντίστοιχα.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Νέα ήττα της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Έξι ερωτήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον υπουργό Εξωτερικών για την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη λιβυκή Βουλή και επικρίνει την κυβερνητική εξωτερική πολιτική για εφησυχασμό και πλήρη αιφνιδιασμό από τις εξελίξεις.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εξευτελιστική για τη χώρα η στάση της κυβέρνησης στο ψήφισμα για Κούβα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αποχή στην ψηφοφορία του ΟΗΕ σχετικά με τον αποκλεισμό της Κούβας, τονίζοντας ότι εγκαταλείπει αρχές του διεθνούς δικαίου και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ΗΠΑ, εκθέτοντας τη χώρα μας.