ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρένα Δούρου ομιλία

Δούρου: Ιερή υποχρέωση η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ρένα Δούρου τόνισε τη σημασία ανασυγκρότησης ενός ισχυρού, κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ με ρίζες σε μεγάλους αγώνες. Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών με άλλα κόμματα, ώστε να δημιουργηθεί ενωτικό μέτωπο κατά της σημερινής κυβέρνησης.

Σημαντική αναφορά στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη σημασία των συνεργασιών έκανε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Ρένα Δούρου, κατά τη συνάντηση με μέλη της Α' και Β' Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Η κ. Δούρου τόνισε ότι αποτελεί «ιερή υποχρέωση όλων μας να ανατάξουμε ένα κόμμα κυβερνητικό, ένα κόμμα με παραδόσεις, που ξεκινάνε από το "114", την ΕΔΑ, τη μεγάλη "Αλλαγή" του 1981, τα κινήματα της Γένοβα και βέβαια την κυβερνητική "πρώτη φορά Αριστερά"».

Επεσήμανε τη μεγάλη ευθύνη που φέρει το κόμμα απέναντι στην ελληνική κοινωνία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ανταποκριθεί στις αγωνίες των αριστερών αγωνιστών και αγωνιστριών.

Αναφερόμενη στο θέμα των συνεργασιών, η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι οι συγκλίσεις με άλλα κόμματα αποτελούν επίσημες αποφάσεις των οργάνων, επισημαίνοντας: «Κανένας μόνος του δεν μπορεί να ρίξει αυτή τη φαύλη κυβέρνηση, την κυβέρνηση της διαφθοράς και της σήψης. Δεν θα παίξουμε "μουσικές καρέκλες". Στόχος είναι να φτιάξουμε ένα ενωτικό μέτωπο και μακάρι και ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο».

Η κ. Δούρου αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της εμπορευματοποίησης του νερού, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη πρωτοστάτησε σε αυτή την υπόθεση μέσω του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Χρήστος Γιαννούλης, Γιάννης Αμανατίδης, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Υπονομεύουν τη δημοκρατία και ενισχύουν τους νεοναζί πριν τις εκλογές

Η Ρένα Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για «κλείσιμο ματιού» στην Ακροδεξιά, τονίζοντας ότι η καταστολή διαδηλωτών και η απαγόρευση συναθροίσεων εξυπηρετούν μικροπολιτικούς στόχους λίγο πριν τις εκλογές.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Απαντήσεις για το φιάσκο πολιτιστικής διπλωματίας με Βουλγαρία

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση για φιάσκο στη «πολιτιστική διπλωματία» με τη Βουλγαρία και υπογράμμισε ότι η Ιστορία δεν ανταλλάσσεται. Ζήτησε σύγκληση Επιτροπής και αποκατάσταση των εκκλησιαστικών κειμηλίων στην Ελλάδα.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Νέα ήττα της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Έξι ερωτήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον υπουργό Εξωτερικών για την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη λιβυκή Βουλή και επικρίνει την κυβερνητική εξωτερική πολιτική για εφησυχασμό και πλήρη αιφνιδιασμό από τις εξελίξεις.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Οι κυβερνητικές επιτυχίες να βελτιώνουν την καθημερινότητα

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης πρέπει να επηρεάζουν θετικά την καθημερινότητα. Υπογράμμισε τη σημασία οράματος για το μέλλον και υπεύθυνων πολιτικών χωρίς δανεικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης, δεν εκβιάζει ούτε απειλείται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πως η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης που δεν εκβιάζει ούτε εκβιάζεται και τιμά τη θυσία των προγόνων της, υπερασπίζοντας διαρκώς ελευθερία και ειρήνη.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η Ελλάδα στερείται σαφούς εθνικής στρατηγικής

Η Ρένα Δούρου, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη εθνικής στρατηγικής και «ΙΧ εξωτερική πολιτική», επικρίνοντας και τον ΥΠΕΞ για δηλώσεις περί «μικρομεσαίας χώρας» και επιλογές στον ΟΗΕ.