ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γεραπετρίτης σε ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Γεραπετρίτης: Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, ούτε μεγάλο ανασχηματισμό

Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτηρίζει την έως σήμερα θητεία της κυβέρνησης συνολικά επιτυχή στα περισσότερα μέτωπα ενώ σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμού σημειώνει ότι δεν υπάρχει λόγος για μεγάλο ανασχηματισμό.

Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά ενώ όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία αναφέρει πως η χώρα είναι σε «απόλυτη πολιτική και επιχειρησιακή εγρήγορση για το ενδεχόμενο επιθετικής ενέργειας».

Ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας στην ερώτηση για συγκεκριμένες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέρει πως ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και εκτιμά ότι έως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απολύτως πειστική απάντηση εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι αυτονόητο στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση όλων των τυχόν αδικημάτων που αφορούν το δημόσιο βίο της χώρας», τονίζει.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης χαρακτηρίζει την έως σήμερα θητεία της κυβέρνησης συνολικά επιτυχή στα περισσότερα μέτωπα ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σημειώνει ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος για έναν μεγάλο ανασχηματισμό, αλλά μόνο για διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τη συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης και θα μεγιστοποιήσουν το παραγόμενο έργο.

Σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα της Άγκυρας, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι «είμαστε σε απόλυτη πολιτική και επιχειρησιακή εγρήγορση για το ενδεχόμενο επιθετικής ενέργειας εκ μέρους της Τουρκίας. Να είστε βέβαιοι ότι θα διασφαλίσουμε και μόνοι μας την ακεραιότητα των εθνικών μας δικαίων».

Ο κ.Γεραπετρίτης χαρακτηρίζει την κατάργηση του μουσειακού χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς «πράξη μισαλλόδοξη και βέβηλη που δεν στρέφεται μόνο κατά της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού αλλά και κατά των οικουμενικών αξιών της ανεκτικότητας και του σεβασμού της παγκόσμιας πολιτιστικής παράδοσης».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Στις εκλογές ζητούμε καθαρή, αυτοδύναμη εντολή

Όπως επισήμανε, «για εμάς η αυτοδυναμία δεν είναι πολιτική έπαρση, ούτε πολιτική αλαζονεία, είναι η βασική μας πεποίθηση ότι για να πάει μπροστά η χώρα με τις διαρκείς προκλήσεις, θα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση».
Σερβική σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Εκλογές με έντονη πόλωση και ανησυχίες για ενδεχόμενα επεισόδια

Στη Σερβία, 6,45 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται αύριο στις κάλπες για την εκλογή νέου κοινοβουλίου, σε κλίμα έντονης πόλωσης. Οι εκλογές θεωρούνται κρίσιμες, με βασικό αντίπαλο του Βούτσιτς τη δυναμική «Φοιτητική Λίστα».
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η καταγγελία στη ΡΑΑΕΥ, νέα deals από Masdar και η στήριξη σε Γεραπετρίτη

Διαμαρτυρίες της βιομηχανίας για αγορά εξισορρόπησης, η τράπεζα που μπήκε στο στόχαστρο των Αμερικανών, οι διαφωνίες για τα data centers, τα νέα deals της Masdar, η στήριξη σε Γεραπετρίτη και ο Δ. Καλογερόπουλος που δεν εννοούσε τον... καφέ.