Επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies πραγματοποίησε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Allison Hooker, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.
Η επίσκεψη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο του Project Trident, της τριμερούς πρωτοβουλίας ναυπηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, με τη συμμετοχή της Hanwha Ocean. Το εγχείρημα τοποθετεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στο επίκεντρο μιας στρατηγικής διασυνοριακής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ναυπηγικής βιομηχανίας.
Την υφυπουργό, που συνοδευόταν από υψηλούς αξιωματούχους της Αμερικανικής Πρεσβείας, υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Πάνος Ξενοκώστας.
Ο κ. Ξενοκώστας δήλωσε: «Η παρουσία της υφυπουργού κας Hooker στην Ελευσίνα αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του στρατηγικού ρόλου που διαδραματίζει πλέον η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία στον άξονα συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Στα Ναυπηγεία της ΟΝΕΧ, σε Ελευσίνα και Σύρο, δεν ανασυγκροτούμε απλώς μια βιομηχανία. Οικοδομούμε μια σύγχρονη βιομηχανική βάση που συνδέει την Ελλάδα με τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της, θωρακίζοντας την άμυνα και την εφοδιαστική ασφάλεια της Δύσης.
Σήμερα, ο Όμιλος ΟΝΕΧ, μέσα από το πλέγμα στρατηγικών συνεργασιών του με κορυφαίους διεθνείς οίκους, αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στις πλωτές ενεργειακές λύσεις - από πλωτές μονάδες LNG και FSRUs έως ενεργειακές υποδομές νέας γενιάς που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα για την ενεργειακή αυτονομία της περιοχής.
Παράλληλα, εξελισσόμαστε σε έναν διεθνή κόμβο κατασκευής υποβρυχίων και ειδικών πλοίων για τη διεθνή αγορά, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες των ναυπηγείων μας σε Ελευσίνα και Σύρο».
Κατά την επίσκεψη παρουσιάστηκε το προφίλ και οι δραστηριότητες του Ομίλου ONEX, ενώ συζητήθηκε η δυναμική του ως πλατφόρμας που συνδυάζει ενέργεια, ναυπηγική και πλωτές υποδομές, με στόχο την παροχή ενέργειας, ανθρωπιστικής υποστήριξης και στρατηγικής ετοιμότητας σε διεθνές επίπεδο.
Ο Όμιλος ONEX Shipyards & Technologies συνεχίζει να επενδύει στην ανάταξη της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, ενισχύοντας τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ. Η επίσκεψη της υφυπουργού Hooker αναδεικνύει τον ρόλο του Ομίλου ως βασικού πυλώνα αυτής της συνεργασίας.