Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ταλαιπωρίας που βιώνουν περίπου 800 πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση εξομάλυνση του ρυθμού των μεταγγίσεων. Η δήλωση αυτή έγινε μέσω ανάρτησης στο Χ, έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΕΚΕΑ, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος και ο Επιστημονικός Διευθυντής, καθώς και η διοίκηση και οι διευθυντές των σχετικών μονάδων του νοσοκομείου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε πλήρης αποτύπωση της κατάστασης σχετικά με την κάλυψη των μεταγγισιακών αναγκών των ασθενών με θαλασσαιμία. Επιπλέον, καταρτίστηκε άμεσο σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων, καθώς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 ασθενείς.
Όπως επισημάνθηκε, το ΕΚΕΑ βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς και την αιμοδοσία, ώστε να διασφαλιστεί η ταχεία εξομάλυνση του ρυθμού των μεταγγίσεων και να τερματιστεί η ταλαιπωρία των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών.