Σε συνέντευξή του στον Alpha Radio 98.9, ο Κώστας Τσουκαλάς επισήμανε τη σημασία να επικεντρωθεί η δημόσια συζήτηση στα προγράμματα και στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, ασκώντας παράλληλα κριτική στη στρατηγική της κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «σημασία έχει να αναμετρηθούν τα προγράμματα και οι θέσεις και να μιλήσουμε για τα μεγάλα επίδικα, για τα οποία ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να μιλήσει - ούτε καν από το βήμα της ΔΕΘ». Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «ήρθε να αποτυπώσει λογιστικά μια πολιτική χωρίς κανένα όραμα και καμία στρατηγική, προσπαθεί να εξαπατήσει κοινωνικές ομάδες που του γύρισαν την πλάτη, με κάποια ημίμετρα να δώσει κάποια χρήματα».
Σημείωσε πως «ο κόσμος πλέον γνωρίζει ότι κάποιοι λίγοι κέρδισαν ενώ οι πολλοί έχασαν αυτά τα επτά χρόνια και δεν χειραγωγείται με τέτοιες πρακτικές».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι το αναπτυξιακό αποτύπωμα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τους διαθέσιμους πόρους. Επεσήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε μία χώρα μετά τα μνημόνια και η ανάπτυξή της δεν πέρασε ποτέ το 3% ενώ την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία απογειώθηκαν». Υπενθύμισε επίσης ότι «ο ίδιος το 2019 έλεγε ότι για μία δεκαετία θα έχουμε ανάπτυξη της τάξης του 4%».
Σχολιάζοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ανέφερε πως «αντί για μία ευρωπαϊκή χώρα - όπως έταξε - έχει δημιουργήσει μία χώρα σκανδάλων και διαφθοράς». Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει βήματα στην οικονομία, αλλά υποστήριξε πως «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα του 2026 να συγκρίνεται με την Ελλάδα του 2019 με τόσα δισ. ευρώ που έλαβε». Τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της οικονομίας στη σημερινή συγκυρία.
Ο κ. Τσουκαλάς σχολίασε ακόμη πως «ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό ακολουθεί το ψευδοαφήγημα περί ακυβερνησίας εάν δεν εκλεγεί ο ίδιος, το οποίο συνεχώς ανακυκλώνει». Πρόσθεσε ότι «επιχειρεί να αποκρύψει τα ποιοτικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων καθώς υπάρχει ένα 70% των πολιτών που λένε ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές αλλά όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Κατά την εκτίμησή του, «ο κόσμος θα ψηφίσει με βάση τη ζωή του και εκεί θα επιλέξει το μοναδικό κόμμα που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον».
Αναφερόμενος σε δημοσίευμα για πιθανή συνάντηση του επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε την «ανάγκη πλήρους ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων από την κυβέρνηση», όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς να απαιτείται άδεια από την Τουρκία.