ΓΔ: 2709.11 0.43% Τζίρος: 20.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:50:54
Υπουργείο Παιδείας κτίριο

Η εκπαίδευση ως επένδυση στο μέλλον, τονίζει η Αριστερή Συμπαράταξη

Η ΕΛΑΣ εύχεται καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας τη συνεχή μάχη για καλύτερη εκπαίδευση και άμεση κάλυψη 15.000 κενών στα σχολεία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) απευθύνει ευχές σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι «ο αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης είναι διαρκής», σύμφωνα με ανακοίνωση του τομέα Παιδείας του κόμματος.

Η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η ανάγκη για άμεση κάλυψη των 15.000 κενών θέσεων, καθώς –όπως αναφέρεται– οι προσλήψεις αναπληρωτών θα φτάσουν τις 45.000, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 30.000.

Επιπλέον, το κόμμα τονίζει τη σημασία διαμόρφωσης συνθηκών σχολικής ειρήνης, θεσμικής θωράκισης και παύσης των διώξεων εκπαιδευτικών, με στόχο μια ήρεμη και δημιουργική καθημερινότητα στα σχολεία.

Στις προτεραιότητες περιλαμβάνονται επίσης η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, η αύξηση των μόνιμων διορισμών, καθώς και η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Αυτό, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα συμβάλει στην ενεργό συμμετοχή και την ανάδειξη της φωνής των παιδιών, αλλά και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση εντάσεων.

Ακόμη, ζητείται η κάλυψη όλων των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την αντιμετώπιση σύνθετων ψυχοκοινωνικών ζητημάτων που προκύπτουν στη σχολική ζωή. Εξίσου σημαντική θεωρείται η βελτίωση των σχολικών υποδομών, για την ασφάλεια και την ποιοτική εκπαίδευση, καθώς και η γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια παιδεία, ώστε η χώρα να πάψει να υστερεί σε σχέση με άλλα κράτη της ΕΕ.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «η στήριξη της εκπαίδευσης είναι επένδυση στα παιδιά μας και στο μέλλον της χώρας μας», ενώ το κόμμα δηλώνει παρόν με συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη εκπαίδευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνταγμα: Πιερρακάκης για το μέλλον της χώρας – Αντίθεση για άρθρο 16

Ο Κ. Πιερρακάκης στη Βουλή επισήμανε ότι η συνταγματική αναθεώρηση έχει στόχο το μέλλον και όχι το παρελθόν, δίνοντας έμφαση στη θωράκιση της δημοσιονομικής πολιτικής για να μην υποθηκευτεί το οικονομικό μέλλον της χώρας.
Άδεια σχολική τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα για τη νέα σχολική χρονιά

Η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι, ευχήθηκε στους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ενθαρρύνοντάς τους να μάθουν, να ονειρεύονται και να θυμούνται την κληρονομιά των δύο σπουδαίων λαών.
Παιδικός σταθμός εσωτερικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΔΟΕ μιλά για ανατροπή στον σχεδιασμό και οργάνωση των νηπιαγωγείων

Η ΔΟΕ καταγγέλλει αλλαγή στον σχεδιασμό λειτουργίας των νηπιαγωγείων μέσω εγκυκλίου, που αντιβαίνει στο ισχύον ΠΔ, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να την αποσύρει άμεσα ως δείγμα σεβασμού στους εκπαιδευτικούς.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Έχουμε σχέδιο για να πάει η χώρα μπροστά

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε στη ΔΕΘ ότι το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ είναι το πιο αριστερό και τεκμηριωμένο που έχει παρουσιάσει, τονίζοντας τη δίκαιη διανομή πλούτου. Επανέλαβε πως θα επιδιώξει κυβέρνηση αλλαγής μετά τις εκλογές.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ενισχύουμε υγιή οικονομία, ενεργή διπλωματία, αμυντική ισχύ

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στηn ΕΡΤnews την κυβερνητική στρατηγική για οικονομία, ενέργεια και εισοδήματα, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων PISA 2025 για ουσιαστικό διάλογο στην εκπαίδευση.