ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
Φώτο: SOOC

Χρυσοχοΐδης: Στροφή της κοινωνίας προς ακροδεξιά και βία

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι στην Ελλάδα παρατηρείται τοξική στροφή προς την ακροδεξιά και τη βία, ενώ τόνισε ότι το θέμα Κασιδιάρη θα κριθεί από τους δικαστές και τους νόμους της χώρας.

Σε δημόσια τοποθέτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται στροφή προς την ακροδεξιά και τη βία, κάνοντας λόγο για μια «στροφή τοξικά» στο πολιτικό σκηνικό.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πολιτικής δραστηριοποίησης του Ηλία Κασιδιάρη μετά την αποφυλάκισή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η τελική απόφαση ανήκει στους δικαστές και στους αρμόδιους φορείς που θα κρίνουν τη συμμετοχή του σε εκλογικές διαδικασίες, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι το φαινόμενο δεν αφορά μόνο ένα πρόσωπο, αλλά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης που καταγράφεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφέροντας τα εκλογικά αποτελέσματα στη Δυτική Αθήνα, σημείωσε ότι οι «Σπαρτιάτες» συγκέντρωσαν περίπου 5%, παρότι δεν είχαν έντονη προεκλογική δραστηριότητα, κάτι που αποτυπώνει, όπως είπε, τη γενικότερη μετατόπιση προς την ακροδεξιά.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως η τάση αυτή είναι πανευρωπαϊκή, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γερμανία και την άνοδο του AfD. Όπως δήλωσε, παρά την αρχική αντιμετώπιση του κόμματος με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από το πολιτικό σύστημα και τον Τύπο, στη συνέχεια καταγράφηκε σημαντική διείσδυσή του στην κοινωνία.

Αναφερόμενος εκ νέου στην ελληνική πραγματικότητα, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν τα φοβάμαι, απλώς λέω ότι υπάρχουν. Και ούτε έρχονται. Είναι εδώ», επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα υπαρκτό κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που απαιτεί διαχείριση από το πολιτικό σύστημα.

Σε ερώτηση για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι δραστηριότητες αισθητικής και υγείας υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Η Αστυνομία, όπως ανέφερε, εμπλέκεται μόνο όταν προκύπτουν ποινικά ζητήματα, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Ο υπουργός έκανε λόγο για ανάγκη συνολικής επανεξέτασης του πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών αισθητικής, αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια «όχι και πολύ υγιής» αγορά στον χώρο αυτό.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση του Αλκέτ Ριζάι, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιστρέψει στη φυλακή ή θα συλληφθεί αν δεν το πράξει. Σημείωσε επίσης ότι ο Ριζάι έχει λάβει 16 άδειες τις οποίες «σωστά πήρε», υπογραμμίζοντας πως «στη δημοκρατία μας οι φυλακές πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση», προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή οι ελληνικές φυλακές φιλοξενούν 50-60% περισσότερους κρατούμενους από τη χωρητικότητά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ζητά λύσεις για συγκεντρώσεις Κασιδιάρη και αντισυγκεντρώσεις

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε την ανάγκη άμεσων λύσεων για τις συγκεντρώσεις του Ηλία Κασιδιάρη και τις αντισυγκεντρώσεις, αναφέροντας και την απαγόρευση συναθροίσεων σε δρόμους της Θεσσαλονίκης για αποτροπή επεισοδίων.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια είναι δικαίωμα – Το στοίχημα των γειτονιών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε τη διαρκή εξέλιξη της Αστυνομίας, την αξιοποίηση της τεχνολογίας ενάντια στο έγκλημα και κάλεσε για ενίσχυση της ασφάλειας, με απώτερο στόχο οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς κάθε ώρα στις γειτονιές τους.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ανθρωπιστική η διάταξη για τα υπνωτήρια στο κέντρο Αθήνας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι η νέα διάταξη βάζει τέλος στην παράνομη υπεκμίσθωση διαμερισμάτων ως άτυπα «υπνωτήρια» στο κέντρο της Αθήνας, στοχεύοντας στη διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγόρευση μισθώσεων διαμερισμάτων για μαζική φιλοξενία αλλοδαπών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε απαγόρευση μισθώσεων διαμερισμάτων με αλλοδαπούς που στοιβάζονται και αστυνομικές επιχειρήσεις στα σημεία αυτά για την καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας στην Αθήνα.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγόρευση μισθώσεων διαμερισμάτων με δεκάδες μετανάστες μαζί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΓΑΔΑ για το κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε πλατείες όπου παρατηρείται μικροεγκληματικότητα από αλλοδαπούς.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με τη νέα πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τη νέα πρέσβη του Ισραήλ, Pninat Yanay. Εξέφρασε ευχές για επιτυχία και συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε ασφάλεια, τρομοκρατία και ανταλλαγή πληροφοριών.