Φώτο: ΑΠΕ

Συνάντηση Ν. Δένδια αύριο με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

«Δεν πρέπει να αφήσουμε - και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη», είχε διαμηνύσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ενόψει της επίσκεψης.

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 15.00, με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ (Armin Laschet).

«Δεν πρέπει να αφήσουμε - και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη», είχε διαμηνύσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ενόψει της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Ο κ. Λάσετ, ο οποίος είναι και υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), θα συνοδεύεται από τον υπουργό για Παιδιά, Οικογένεια, Πρόσφυγες και Ενσωμάτωση της κυβέρνησής του, Γιοάχιμ Σταμπ, καθώς η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συμμετέχει ήδη στην υποδοχή από τη Γερμανία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Λάσετ θα μεταβεί και στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με τους αρμόδιους για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και εκπροσώπους οργανώσεων παροχής βοήθειας, ενώ θα επισκεφθεί και τα εν λόγω κέντρα «προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση επιτόπου» και θα έχει ακόμη συνάντηση με αστυνομικούς από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι οποίοι υπηρετούν αυτή την εποχή στις δυνάμεις της FRONTEX στην Ελλάδα.

      

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στο επίκεντρο της τουρκικής παραβατικότητας

Ελλάδα και Κύπρος απαντούν στην τουρκική παραβατικότητα με την προσήλωσή τους στο διεθνές δίκαιο, τόνισε ο υπ. Εξωτερικών με αφορμή την 46η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Αύγουστο οι αποφάσεις της ΕΕ για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει να υπάρξει κατάλογος συγκεκριμένων κυρώσεων, οι οποίες θα είναι κατά κύριο λόγο οικονομικές και θα αφορούν τομείς όπως οι τράπεζες και ο τουρισμός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Κεντρικό θέμα η συνολική προσέγγιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού/προσφυγικού.