Στο Βουκουρέστι, πρωτεύουσα της Ρουμανίας, θα μεταβεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στο πλαίσιο της δράσης «Destination Thessaloniki». Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της προβολής της πόλης στο εξωτερικό και η ανάπτυξη θεσμικών συνεργασιών με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με ιδιαίτερη έμφαση στη ρουμανική αγορά που αποτελεί σημαντικό πυλώνα για τον εισερχόμενο τουρισμό.
Η συγκεκριμένη δράση επικεντρώνεται στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως σύγχρονου προορισμού αστικού τουρισμού, πολιτισμού, γαστρονομίας, επιχειρηματικότητας και συνεδριακού τουρισμού. Παράλληλα, επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της πόλης στη Ρουμανία, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά αυτή.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, «Ξεκινάει το “Destination Thessaloniki”, με επισκέψεις σε πόλεις και κράτη που προβλέπονται μέσα από το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και προχωρούμε σε οργανωμένη προβολή της Θεσσαλονίκης. Βήμα βήμα παρουσιάζουμε την πόλη μας σε αγορές που έχουν αξιολογηθεί, σε συνδυασμό με προώθηση στα social media».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Ρουμανία, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ρουμανικής τουριστικής αγοράς, δημοσιογράφοι, ταξιδιωτικοί συντάκτες, influencers, τουριστικοί πράκτορες, θεσμικοί φορείς και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.
Σημαντική θα είναι η συνεισφορά της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau. Οι φορείς αυτοί θα αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία και τα δίκτυα συνεργασιών τους για την προώθηση της Θεσσαλονίκης στη ρουμανική αγορά.
Ο κ. Αγγελούδης θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ και τον δήμαρχο Βουκουρεστίου, Τσιπριάν Τσούκου (Ciprian Ciucu). Στο επίκεντρο θα βρεθούν η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της καινοτομίας, της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων.
Στη συνάντηση των δύο δημάρχων θα συμμετάσχουν δημοτικές αντιπροσωπείες από τη Θεσσαλονίκη και το Βουκουρέστι. Τον κ. Αγγελούδη θα συνοδεύει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης.
Επόμενος σταθμός για το «Destination Thessaloniki» προγραμματίζεται στα τέλη Οκτωβρίου στη Γερμανία, με επισκέψεις σε Βερολίνο και Λειψία. Από το 2027, το πρόγραμμα θα επεκταθεί στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.