Φώτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Ευρεία σύσκεψη στο υπ. Ανάπτυξης για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Σύσκεψη υπό τον υπ. Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ετοιμαστούν οι προτάσεις ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για την χώρα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, η πρώτη σύσκεψη για την προετοιμασία των προτάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει την καλύτερη αξιοποίηση του πακέτου. Με τον τουρισμό να έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, εντείνεται η συζήτηση για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «σήμερα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εσωτερική σύσκεψή μας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Υπουργείου, τον Αναπληρωτή Υπουργό, τους Υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς, τον Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ και τον Πρόεδρο του ΚΕΠΕ έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα για να καταθέσουμε την πρόταση μας στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου COVID-19 και η Ελλάδα να μπορεί να αξιοποιήσει με μεγάλη ταχύτητα και αξιοπιστία τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία που έχει μπροστά της».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε οτι «υπό την Προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συνεδριάσαμε σήμερα, προκειμένου να ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας για το τόσο σημαντικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης θέλοντας να είμαστε εντός χρόνου και κυρίως να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να κερδίσει έδαφος και να πετύχει τους στόχους της».

Η πρώτη σύσκευψη για την προετοιμασία των προτάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη ,με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστου Δήμα,του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), κ. Δημήτρη Σκάλκου, του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, κ.Γιάννη Κυριακού, του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκου Μαντζούφα, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Θανάση Κυριαζή, της Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Αθηνάς Χατζηπέτρου, του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών(ΙΟΒΕ), κ. Νίκου Βέττα και του Προέδρου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς

Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονάδα παραγωγής βιολογικών προϊόντων στην Εύβοια επισκέφθηκε ο Παπαθανάσης

Με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός αναφέρει ότι η επιχείρηση της οικογένειας Ζαργάνη αναπτύσσεται με 15 εργαζόμενους «και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως οφείλει, στηρίζει τις ΜΜΕ».      
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε καμία αποζημίωση για το «Dieselgate»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως βάσει της ελληνικής νομοθεσίας δεν υφίσταται παράβαση, σημειώνοντας ωστόσο πως ο κάθε καταναλωτής μπορεί να στραφεί εναντίον της Volkswagen εφόσον το επιθυμεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα αποτελέσει μοντέλο για άλλες ανάλογες επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στα έργα στο Ελληνικό στην ομιλία του στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.