ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Επιμένει η Τουρκία, προαναγγέλλει νέες άδειες για έρευνες και εξορύξεις

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για επιχειρήσεις και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην κλιμάκωση επιμένει η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι η Άγκυρα θα εκδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου άδειες για σεισμογραφικές έρευνες και εξορύξεις σε νέες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εκεί.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για επιχειρήσεις και θα συνεχίσει «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή.

«Έχουμε καθορίσει τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας, όπου στα τέλη Αυγούστου θα παραχωρήσουμε οικόπεδα και θα πραγματοποιήσει το Oruc Reis έρευνα σε αυτή την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως το Oruc Reis παραμένει στο ανατολικότερο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπου εισήλθε χθες, παραμένει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, μαζί με τα βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, όπου παρακολουθείτε στενά από το Πολεμικό Ναυτικό. 

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε χάρτη που δείχνει τη δραστηριότητα του Oruc Reis, σύμφωνα με τον οποίο το ερευνητικό πλοίο κινείται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας της χώρας. Μέσω του χάρτη, η Άγκυρα προαναγγέλλει έρευνες του Oruc Reis σε ελάχιστη απόσταση από την Κάρπαθο.

Μάλιστα, ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Καταγκάι Ερσιγιές, με ανάρτησή του στο Twitter, αναδημοσιεύει τον χάρτη και θέτει πάλι θέμα Καστελορίζου, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Ο Νετανιάχου χρησιμοποιεί μικροπολιτική για εκλογικά οφέλη

Η τουρκική προεδρία καταγγέλλει τις μικροπολιτικές τακτικές του Νετανιάχου για εκλογικό όφελος και τονίζει ότι η παρουσίαση της Τουρκίας ως απειλή από το Ισραήλ αποτελεί μέρος αυτών των ελιγμών, σύμφωνα με ανακοίνωση στο X.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «αντισημίτη δικτάτορα»

Το γραφείο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα», κατηγορώντας τον για σφαγή Κούρδων και στήριξη της Χαμάς. Το Ισραήλ δηλώνει πως θα αντιμετωπίσει τις τουρκικές απόπειρες αποσταθεροποίησης.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι «αντισημίτης δικτάτορας»

Το γραφείο του Νετανιάχου χαρακτήρισε τον Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα» και τόνισε ότι το Ισραήλ θα αντιδρά στις τουρκικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της περιοχής, κάνοντας λόγο για σφαγές Κούρδων και υποστήριξη της Χαμάς.
Μητσοτάκης, Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «σύνδρομο της Κάσου» παραλίγο να τορπιλίσει το καλώδιο Ελλάδας - Ιταλίας

Το BusinessDaily αποκαλύπτει το παρασκήνιο του καλωδίου δεδομένων Ελλάδας - Ιταλίας. Πώς ο GreenMed πήγε να τιναχτεί στον αέρα. Η ασάφεια της Ρώμης, η στιβαρή στάση της Αθήνας και τα επόμενα βήματα ενός σημαντικού γεωπολιτικά έργου.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς Άγκυρα: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το Αιγαίο και την κυριαρχία

Το ΥΠΕΞ απαντά αυστηρά στην Τουρκία, απορρίπτοντας ως αβάσιμους και απαράδεκτους τους ισχυρισμούς της Άγκυρας για το Χωροταξικό των ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η κυριαρχία στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρη και διασφαλισμένη από διεθνείς συνθήκες.