ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ νότια της Κρήτης

Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 24/8 ενώ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ διεξήχθη χθες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ περιελάμβανε συνεργασία σε αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικούς ελιγμούς και συνεργασία αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα (Φ/Γ)ΑΙΓΑΙΟΝ, υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι αεροσκάφη F- 16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL, καθώς και ελικόπτερα των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών.

Η δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών -που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς- και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων, τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από την τάξη κανόνων στο «δίκαιο του ισχυρού»: Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Η διεθνής τάξη μετατοπίζεται προς τις σφαίρες επιρροής και τον ωμό ρεαλισμό. Η Ελλάδα οφείλει να απαντήσει στρατηγικά, με συμμαχίες, ισχύ και συνέπεια. Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος*.
Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έστειλε ευχές για τα Θεοφάνεια

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ευχήθηκε στους Έλληνες για τα Θεοφάνεια, τονίζοντας τη σημασία της ημέρας για πνευματική περισυλλογή και ελπίδα, ενώ αναγνώρισε και τη δύναμη της πίστης και της παράδοσης που ενώνει τους ανθρώπους.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ εύχεται «Καλή Χρονιά» στους συνεργάτες Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας πως το 2026 θα γιορταστεί με ανανεωμένη δέσμευση σε κοινές αξίες και εύχεται η συμμαχία να ενισχυθεί την επόμενη χρονιά.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Μπεν Μπλακ για νέες αμερικανικές επενδύσεις

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον Μπεν Μπλακ, με την αμερικανική πλευρά να εκφράζει πρόθεση χρηματοδότησης έργων σε ενέργεια, βιομηχανία και τεχνολογία, καθώς και ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Ελευσίνας.