ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Φώτο: ΑΠΕ

Βουλή: Κυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε τη συμφωνία Αθηνών - Καΐρου με 178 «ναι» (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής), 26 «όχι» (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25) ενώ 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών».

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε τη συμφωνία Αθηνών - Καΐρου με 178 «ναι» (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής), 26 «όχι» (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25) ενώ 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών». Απουσίαζαν 15 βουλευτές εκ των οποίων 2 βουλευτές της ΝΔ και 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ απουσίαζαν για λόγους υγείας ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης και ο βουλευτής Πρεβέζης, Στέργιος Γιαννάκης, οι οποίοι είχαν ενημερώσει με επιστολές τους ότι εάν μπορούσαν να παραστούν στην ψηφοφορία, θα υπερψήφιζαν τη συμφωνία, Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν λόγω κωλύματος ή ασθενείας οι βουλευτές Λάρισας 'Αννα Βαγενά, Α' Θεσσαλονίκης Χρ. Γιαννούλης, Α' Θεσσαλονίκης Κ. Ζουράρις, Καρδίτσας Σπ. Λάππας και Χίου Α. Μιχαηλίδης. Με επιστολές τους, οι πέντε βουλευτές ενημέρωσαν ότι εάν παρίσταντο στην ψηφοφορία θα δήλωναν «παρών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ βρίσκεται στη καλύτερη θέση όλων των εποχών

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή η συμπληρωματική σύμβαση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, παρών δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση, ενώ κατά ΚΚΕ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα από πολλές ΕΕ χώρες

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ΕΣΥ προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας από πιο πλούσιες χώρες, παρά τα προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε ανάγκη βελτίωσης μετά από επικρίσεις για ελλείψεις και υποχρηματοδότηση από την αντιπολίτευση.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόοδος σημαντικών έργων στη Χίο σύμφωνα με τον Θ. Κοντογεώργη στη Βουλή

Ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης παρουσίασε στη Βουλή την πρόοδο των μεγάλων έργων στη Χίο, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ τόνισε το στόχο της κυβέρνησης για μείωση ανισοτήτων και τον συντονιστικό του ρόλο.
Πυροσβεστήρας σε χώρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη εγκρίνονται κονδύλια αποκατάστασης και πυροπροστασίας στην Ηλεία

Άμεση προώθηση χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης και αντιπυρικής προστασίας στην Ηλεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος, με έγκριση 11 εκατ. ευρώ για τους δήμους και 25 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.