ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πρ. Παυλόπουλος: «Αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα»

Στην ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος στάθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλου, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 15ης Άτυπης Συνόδου του Arraiolos Group.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά. Να ολοκληρώσουμε το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κλείνοντας τις εργασίες της 15ης Άτυπης Συνόδου του Arraiolos Group.

Έκανε επίσης λόγο για μια ζωτική στιγμή για το Κράτος αλλά και το Μέλλον της Ευρώπης και υπογράμμισε ότι «όλοι πιστεύουμε στην αξία της Ευρώπης, της δικής μας Ευρώπης».

Όπως ανέφερε «Εδώ στην Αθήνα κατά την διάρκεια του 15ου Αrraiοlos Group απευθύναμε μια κοινή Διακήρυξη, για την Ευρώπη που οραματιζόμαστε αλλά και για την Ευρώπη που οφείλουμε να υπηρετήσουμε. Την Ευρώπη που θα ολοκληρωθεί, που θα αποτελέσει αυτό που ήταν όνειρο των Πατέρων που ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Ευρώπη του ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Οικοδομήματος, που δεν είναι μόνο για να υπηρετεί τους λαούς της, αλλά για παίξει έναν πλανητικό ρόλο όσον αφορά την υπεράσπιση βασικών αρχών όπως είναι εκείνης της Ειρήνης, του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και κυρίως της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

«Βρεθήκαμε εδώ και απευθύναμε αυτή την Κοινή Διακήρυξη τούτες τις κρίσιμες ώρες, ώρες που δοκιμάζεται ο 'Ανθρωπος, δοκιμάζεται η Ειρήνη. Για να δείξουμε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει πια να παραμείνει στο περιθώριο, όταν τέτοιου είδους πολεμικές επιχειρήσεις υπάρχουν και υπάρχουν δίπλα της, κοντά της. Είναι μεγάλο το κενό που έχει δημιουργηθεί όταν Ευρώπη αφήνει να τραυματίζεται ή να παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο τόσο πολύ, τόσο βαθιά και παράλογα» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να παραμείνουμε απαθείς».

Παράλληλα, επισήμανε ότι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε βασικούς Πυλώνες, που οδηγούν στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία μαζί με το Κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, καθώς και τις βασικές Αρχές της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης.

«Χρέος μας να διαμορφώσουμε ελεύθερους Ευρωπαίους πολίτες»

Επισήμανε, επίσης, ότι έχουμε χρέος μέσα από ένα Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, που θα είναι ενιαίο, να διαμορφώσουμε ελεύθερους Ευρωπαίους πολίτες. Γιατί μόνο ένας πραγματικά ελεύθερος πολίτης είναι εκείνος, που μπορεί να πει όχι στον πόλεμο, μπορεί να πει όχι στην Τρομοκρατία, μπορεί να υπερασπιστεί τους Πυλώνες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Ολοκληρώνοντας την δήλωσή του τόνισε ότι «Είμαστε εδώ για να εξαλείψουμε τις αιτίες εκείνες, που έχουν κάνει την Ευρώπη να μην μπορεί να προχωρήσει. Είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά. Θα ολοκληρώσουμε το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια Ευρώπη, που παρακμάζει. Αντιθέτως, οραματιζόμαστε μια Ευρώπη αντάξια της Ιστορίας και του Πολιτισμού της».

Τέλος, απευθυνόμενος στους ομολόγους του, αφού τους ευχαρίστησε, σημείωσε ότι με την παρουσία τους στην Αθήνα δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: H αυθαιρεσία της Τουρκίας απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο

H Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει στο ακέραιο τον ρόλο που της αναλογεί για τις εγγυήσεις εφαρμογής του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους επισήμανε ο Πρ. Παυλόπουλος.