ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Χρηματοδότηση 10 αντιπλημμυρικών έργων ζήτησε ο Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε με επιστολή του προς το υπ. Ανάπτυξης τη χρηματοδότηση δέκα ώριμων μελετών, που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, ύψους 12.330.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση, ύψους 12.330.000 ευρώ, δέκα ώριμων μελετών, που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, ζητά με επιστολή προς τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Το αίτημα της Περιφέρειας βασίζεται στις προτεραιότητες που δίνει για τη προγραμματική περίοδο 2012 -2027 και αφορά σε ώριμες μελέτες, οι οποίες κρίνεται απαραίτητο να χρηματοδοτηθούν σε αυτό το στάδιο με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής.

Σχετικά με το αίτημα, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας με «αιχμή της πολιτικής και του στρατηγικού μας σχεδιασμού, την πρόληψη.

Με δεδομένη τη σημασία ενίσχυσης των αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική, η πρόταση χρηματοδότησης αφορά σε έργα σε όλο το λεκανοπέδιο τα οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα επτά μεγάλα που θα υλοποιηθούν στην Αττική με πόρους που έχουν ήδη εξασφαλιστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

Η χρηματοδότηση των 10 μελετών οριοθέτησης και τοπικής διευθέτησης τμημάτων ποταμών ή ρεμάτων όπως : Φασιδέρι στο Κρυονέρι, Ροδόπολης (σε Σταμάτα - Αμυγδαλέζα), Γιακουμή, Ν. Περάμου και Λούτσας στο Θριάσιο, Καμάρας. Επίσης σε μέρος , του χειμάρρου Αγίας Παρασκευής, αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Μεγαρέων και στη Ν. Αττική (Αγ. Μαρίνα, Λαγονήσι) σε περιοχές της Νότιας Αττικής, στην ορεινή λεκάνη του χειμάρρου Σαρανταποτάμου και του ποταμού Ασωπού στις περιοχές Ωρωπού -Συκάμινου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα στο Ελληνικό

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδ. Αθανασίου επισήμανε ότι το Ελληνικό είναι έργο φιλικό στο περιβάλλον τονίζοντας ότι ανακυκλώνονται και χρησιμοποιούνται το 90% των υλικών του παλαιού αεροδρομίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως η πρωτιά της χώρας στους δείκτες απαίτησε και απαιτεί υπερπροσπάθεια και σκληρή δουλειά, διυπουργικό συντονισμό και προσήλωση στο όραμα των μεταρρυθμίσεων.
adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Έχουμε τις περισσότερες επενδύσεις των τελευταίων 30 ετών

Ο υπουργός, που σημείωσε ότι το 2023 θα σημειωθεί μικρή ανάπτυξη λόγω του ουκρανικού, τόνισε ότι «ένας χρόνος της ΝΔ χωρίς πανδημία ή έστω με εν μέρει πανδημία και παρά τον πόλεμο αξίζει περισσότερα λεφτά από πεντέμισι χρόνια ΣΥΡΙΖΑ.
adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Στη νέα εποχή η Ελλάδα με τα ινστιτούτα υψηλής τεχνολογίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η ίδρυση των δυο νέων ινστιτούτων δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή καθώς διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό.