Φώτο: ΑΠΕ

Χρηματοδότηση 10 αντιπλημμυρικών έργων ζήτησε ο Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε με επιστολή του προς το υπ. Ανάπτυξης τη χρηματοδότηση δέκα ώριμων μελετών, που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, ύψους 12.330.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση, ύψους 12.330.000 ευρώ, δέκα ώριμων μελετών, που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, ζητά με επιστολή προς τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Το αίτημα της Περιφέρειας βασίζεται στις προτεραιότητες που δίνει για τη προγραμματική περίοδο 2012 -2027 και αφορά σε ώριμες μελέτες, οι οποίες κρίνεται απαραίτητο να χρηματοδοτηθούν σε αυτό το στάδιο με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής.

Σχετικά με το αίτημα, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας με «αιχμή της πολιτικής και του στρατηγικού μας σχεδιασμού, την πρόληψη.

Με δεδομένη τη σημασία ενίσχυσης των αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική, η πρόταση χρηματοδότησης αφορά σε έργα σε όλο το λεκανοπέδιο τα οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα επτά μεγάλα που θα υλοποιηθούν στην Αττική με πόρους που έχουν ήδη εξασφαλιστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

Η χρηματοδότηση των 10 μελετών οριοθέτησης και τοπικής διευθέτησης τμημάτων ποταμών ή ρεμάτων όπως : Φασιδέρι στο Κρυονέρι, Ροδόπολης (σε Σταμάτα - Αμυγδαλέζα), Γιακουμή, Ν. Περάμου και Λούτσας στο Θριάσιο, Καμάρας. Επίσης σε μέρος , του χειμάρρου Αγίας Παρασκευής, αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Μεγαρέων και στη Ν. Αττική (Αγ. Μαρίνα, Λαγονήσι) σε περιοχές της Νότιας Αττικής, στην ορεινή λεκάνη του χειμάρρου Σαρανταποτάμου και του ποταμού Ασωπού στις περιοχές Ωρωπού -Συκάμινου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αμερικανικές επενδύσεις 500 εκατ. δολαρίων στην ενέργεια το 2020

Στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναλύοντας την νέα εποχή στις αμερικανικές επενδύσεις.