ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Φώτο: ΑΠΕ

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

Θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΘ, του ΒΕΘ, του ΕΕΘ, του ΣΒΕ και του ΣΕΒΕ.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Στις 12:00 σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ΝίκοςΠαπαθανάσης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στις 12:45 σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ. Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και οι κ. Γεωργιάδης, Δήμας, Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

Στις 14:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, της Εγνατίας Οδού, της ΔΕΘ-HELEXPO, του ΟΛΘ, του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το γήπεδο ΠΑΟΚ, του THESS INTEC και τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ανάλογα με το αντικείμενο, θα παραβρίσκονται, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι κ. Γεωργιάδης, Παπαθανάσης και Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Technopolis ICT Business Park. O πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη με συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης. (Ρούμπος, Γρηγοριάδης, Αλεξιάδου

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 14 νέοι συρμοί στον Ηλεκτρικό για μικρότερες χρονοαποστάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αναβάθμιση των ΜΜΜ ως κυβερνητική προτεραιότητα, κάνοντας δρομολόγιο με τον πρώτο ανακαινισμένο συρμό της Γραμμής 1, επισημαίνοντας πως ξεκινά η βελτίωση παρά τα υφιστάμενα προβλήματα.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης με πήχη 25% ομολογεί ήττα και στέλνει μήνυμα

Ο Κ. Τσουκαλάς δήλωσε πως ο πρωθυπουργός με το όριο 25% παραδέχεται ήττα, ενώ το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ηγεμονία καθώς το 75% της κοινωνίας δεν θέλει ΝΔ. Kατηγόρησε την ΕΛ.Α.Σ. για μονομέτωπο κατά του ΠΑΣΟΚ λόγω δημοσκοπήσεων.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποσύνδεση από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι πολίτες ζουν με ακρίβεια και ανασφάλεια. Ζητά συγκεκριμένα μέτρα για οικονομία και διαφάνεια στην άμυνα, όχι επικοινωνιακές ενέργειες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πρωθυπουργό σταθερότητας και προόδου

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης κι απέτυχε στη βελτίωση της καθημερινότητας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και μετακύλιση κόστους στους πολίτες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ενεργειακός κόμβος

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία της επίσκεψης Ρούμπιο στην Αθήνα, τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, την ενίσχυση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και τα οικονομικά οφέλη από στήριξη της βιομηχανίας και ευρωπαϊκές επενδύσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οικονομία και τράπεζες πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση στα Χανιά για τον Μίνο Ζομπανάκη, εξήρε τη διεθνή του επιρροή στη χρηματοοικονομική σκηνή, τον πατριωτισμό του και τη μακροχρόνια φιλία του με την οικογένεια Μητσοτάκη.