ΓΔ: 2001.76 0.72% Τζίρος: 69.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:28:39
Φωτο: ΑΠΕ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πλήρης συντονισμός με την Αθήνα για το θέμα της Μόριας

«Εκτιμούμε τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για να συντονιστεί με τις διεθνείς και ανθρωπιστικές κοινότητες», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπ. Εξωτερικών.

Την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για να συντονιστεί με τη διεθνή κοινότητα και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις προκειμένου να ανακουφίσει τα δεινά των ευάλωτων ομάδων που φιλοξενούνται στη Μόρια εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λυπούμαστε βαθιά για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, στο ελληνικό νησί της Λέσβου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω εκτόπιση χιλιάδων προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συντονίζονται με την κυβέρνηση της Ελλάδας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους για την αξιολόγηση των αναγκών και συνεχίζουμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης κρίσιμης βοήθειας όπως τροφή, νερό, στέγη και προστασία σε ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας, η Μόργκαν Ορτέιγκους υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονταν με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή της και αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση. «Εκτιμούμε τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για να συντονιστεί με τις διεθνείς και ανθρωπιστικές κοινότητες προκειμένου να ανακουφίσει τα δεινά των πιο ευάλωτων ατόμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ισραήλ οφείλει να βοηθήσει τους Παλαιστινίους, λέει απεσταλμένος

Ο Τζάρεντ Κούσνερ δήλωσε πως το Ισραήλ πρέπει να στηρίξει τους Παλαιστίνιους για να ενσωματωθεί στη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας το μήνυμα αυτό στους Ισραηλινούς μετά το τέλος του πολέμου, πριν τα νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανός ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν δεν είναι δεκτός σε καμιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα

Ο Λιθουανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως ο Πούτιν δεν έχει θέση σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εκτός από τη Χάγη ενώπιον του δικαστηρίου, αναφερόμενος σε πιθανή συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στη Βουδαπέστη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με κυρώσεις την Κολομβία για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Οι ΗΠΑ έπληξαν πλοίο ανταρτών ELN της Κολομβίας, το οποίο φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς. Η Ουάσινγκτον εντείνει την πίεση στην Μπογοτά, κατηγορώντας τον πρόεδρό της για ενθάρρυνση παραγωγής ναρκωτικών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ζητά πάγωμα του πολέμου πριν από διαπραγματεύσεις με Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία επιδιώκει κατάπαυση του πυρός στα σημερινά μέτωπα πριν από ειρηνευτικές συνομιλίες, εκφράζοντας αμφιβολίες για την πρόθεση του Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός δηλώνει ο Τραμπ μετά τα πλήγματα στη Γάζα

Ο Τραμπ δήλωσε πως η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ισχύει παρά τις επιδρομές στη Γάζα λόγω παραβιάσεων, με 45 νεκρούς. Υπονόησε ότι τις παραβάσεις προκάλεσαν μεμονωμένοι αντάρτες και όχι η ηγεσία της Χαμάς.