Φώτο: ΑΠΕ

Σήμερα στην Ολομέλεια η κύρωση των δύο ΠΝΠ για τον κορονοϊό

Απαντώντας σε παρατηρήσεις βουλευτών, Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης παραδέχθηκε πως τα κενά είναι πράγματι μεγάλα αλλά οι ανάγκες των νοσοκομείων καλύπτονται.

Εισάγεται σήμερα Δευτέρα στην Ολομέλεια, για συζήτηση και ψήφιση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν απ' την κυβέρνηση τον Αύγουστο για την αντιμετώπιση του covid 19 και άλλα επείγοντα ζητήματα

Την Πέμπτη 10/09 ολοκληρώθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου. 

Απαντώντας σε παρατηρήσεις βουλευτών, ο κ. Κοντοζαμάνης παραδέχθηκε πως τα κενά είναι πράγματι μεγάλα αλλά τις ανάγκες των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματα «τις καλύπτουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και προγραμματισμό. Υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός για να καλυφθούν οι μόνιμες θέσεις. Ήδη είπαμε ότι 1.023 θέσεις είναι σε διαδικασία κρίσεων. Προκηρύσσονται 400 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού τις επόμενες ημέρες και οι μισές εξ αυτών θα είναι για τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ολοκληρώνεται μία προκήρυξη στο ΑΣΕΠ 1.116 ατόμων λοιπού προσωπικού και τον Αύγουστο προκηρύχθηκε επίσης στο ΑΣΕΠ ένας διαγωνισμός 1.209 θέσεων λοιπού προσωπικού. Πηγαίνουμε σε επίπεδο υγειονομικής περιφέρειας, σε επίπεδο νομού, σε επίπεδο νοσοκομείου, σε επίπεδο κέντρου υγείας σε επίπεδο περιφερειακού ιατρείου, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε υπηρεσίες υγείας». 

Στις παρατηρήσεις του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για τις ΜΕΘ, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε πως «φτάσαμε κατά την περίοδο της πανδημίας να έχουμε ανάπτυξη σε επίπεδο επικράτειας, μαζί με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων στις 1017 κλίνες σε ΜΕΘ. Ήταν ένας άθλος, γιατί κάναμε μετατροπές σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε ειδικούς θαλάμους και καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και φτάσαμε σε αυτό το νούμερο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 201 λειτουργικές κλίνες εντατικής θεραπείας, και με συγκεκριμένο σχέδιο θα φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 1200 κλινών».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίσθηκαν από τις επιτροπές οι δύο ΠΝΠ με τα μέτρα για την κρίση του κορονοϊού

Επί της αρχής του νομοσχεδίου, «υπέρ» ψήφισε η ΝΔ, «κατά» το KKE και το ΜέΡΑ 25 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για τοποθετηθούν στην ολομέλεια.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκαν οι ΠΝΠ με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Την ερχόμενη Τρίτη μπαίνουν στις επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου. Στην ολομέλεια, αναμένεται να τεθούν σε συζήτηση και ψήφιση, την επόμενη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο της συμφωνίας με την Αίγυπτο

Η συμφωνία με την Αίγυπτο επί της αρχής και των άρθρων - πλην αυτού που έχει τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία - υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.