ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:14:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ragkousis
ΑΠΕ

Γ. Ραγκούσης: Οργανωμένη προσπάθεια να μην κυβερνήσει ξανά η προοδευτική παράταξη

«Καμία άλλη από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη δημόσια συζήτηση -ακόμη κι αυτές που κινούνται σε θετική κατεύθυνση όπως του ΚΚΕ- δεν έχει συνοδευτεί από την απαραίτητη πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης», σημειώνει.

Για «οργανωμένη προσπάθεια» με στόχο να ληφθούν όλα τα «κατάλληλα θεσμικά μέτρα» προκειμένου να μην κυβερνήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης ειδικός εισηγητής του κόμματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, σχολιαζοντας τις κινήσεις για τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των εκλογέων εκτός επικράτειας.

«Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Α. Τσίπρας, τόσο με την πρόταση νόμου όσο και με την αντίστοιχη πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος που έχουμε καταθέσει, αυτό που επιτυγχάνεται είναι η για πρώτη φορά απόδοση του δικαιώματος της εξ αποστάσεως ψήφου στους εκλογείς εκτός επικράτειας, χωρίς να τους εντάσσουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια με στόχο την αλλοίωση των εκάστοτε πολιτικών συσχετισμών», επισημαίνει ο κ. Ραγκούσης.

«Καμία άλλη από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη δημόσια συζήτηση -ακόμη κι αυτές που κινούνται σε θετική κατεύθυνση όπως του ΚΚΕ- δεν έχει συνοδευτεί από την απαραίτητη πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης», σημειώνει.

«Ωστόσο, την ίδια στιγμή, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία οργανωμένη προσπάθεια, προκατασκευασμένη στα παρασκήνια όπου συντονίζεται η συνεξαρτώμενη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

«Στόχος της προσπάθειας αυτής -όπως είχε κατά λάθος αποκαλύψει ο κ. Βορίδης-είναι να ληφθούν όλα τα "κατάλληλα θεσμικά μέτρα" προκειμένου να μην κυβερνήσει ξανά η προοδευτική παράταξη», προσθέτει.

«Για αυτό και όσα κόμματα ή βουλευτές τελικά συμφωνήσουν με τον κ.Μητσοτάκη, ουσιαστικά συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδίου Βορίδη».

«Με την πρόταση του κ.Μητσοτάκη ουσιαστικά επιχειρούν να περιορίσουν την αξία, τη βαρύτητα της ψήφου των Ελληνίδων και των Ελλήνων που είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας», υπογραμμίζει ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός είναι ο ανομολόγητος σκοπός τους και αυτόν κρύβουν πίσω από τη συγκεκριμένη πρόταση που προωθούν για την εξ αποστάσεως ψήφο των εκλογέων εξωτερικού σε συνδυασμό με την επαναφορά του μπόνους των 50 κοινοβουλευτικών εδρών στο κόμμα που θα επικρατεί έστω και με μία ψήφο διαφορά».

«Πρόκειται για μία πρόταση που περιφέρεται στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου εδώ και 45 χρόνια και την οποία κανένα κόμμα της προοδευτικής παράταξης δεν την είχε μέχρι σήμερα αποδεχτεί, θέλοντας να αποφύγει έναν νέο εθνικό διχασμό, μία βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: Από τις χαμένες ευκαιρίες, να περάσουμε στις κερδισμένες δυνατότητες

Ο κ. Χαρίτσης επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «κυριολεκτικά πετάει στα σκουπίδια το συσσωρευμένο θετικό φορτίο και τις σημαντικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».
Syriza
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Να συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η διαμόρφωση του προγράμματος μας θα κρίνει αν τελικά θα συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο προγραμματικά ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και το νεοφιλελευθερισμό ή θα βολευτούμε σε μια νέα εκδοχή μιας παλαιάς κοπής συναινετικού δικομματισμού.
Tsipras-Alexis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το Εθνικό Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητα των ΑμεΑ

«Οι ανάπηροι συμπολίτες μας συνεχίζουν να βιώνουν ανισότητες και κοινωνικό αποκλεισμό. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Αναπήρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει έναν στόχο: «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς»» αναφέρει μεταξύ άλλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Να επιβάλει η κυβέρνηση έκτακτο φόρο στις τράπεζες

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι αδιάφορος απέναντι στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα των δανείων και πρότεινε τη λήψη μέτρων όπως στην Ισπανία.