Φωτο: ΑΠΕ

Στ. Πέτσας για νέο lockdown: «Δεν αποκλείουμε τίποτα»

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ' όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για νέο lockdown άφησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση νέων έκτακτων μέτρων για την Αττική και ενώ αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ. 

«Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής», είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως «αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας. Δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα, είναι ψευτοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις την υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του lockdown. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «μας ανησυχεί η έξαρση των κρουσμάτων διεθνώς το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια κατάσταση στην Γαλλία και το Ισραήλ, δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα της περιοχής μας που έδειξε ότι μέσα σε 2-3 μέρες πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Στη Γαλλία από 2.000-3.000 κρούσματα την ημέρα ξαφνικά ξεπέρασαν τις 10.000. Στο Ισραήλ επιβληθεί lockdown οπότε βλέποντας τα πολλά κρούσματα στην Αττική ιδίως και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας. Θέλουμε να είμαστε πάντα μπροστά από την καμπύλη και όχι μετά». 

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ' όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, εξελίσσεται και παίρνουμε πάντα τα μέτρα που χρειάζονται», είπε, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι». 

Για τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, ο κ. Πέτσας είπε πως τις προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ τις έδωσε η υγειονομική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και υπήρξε ένας συνδυασμός λαθών, ενώ για το αν θα πληρωθούν εκ νέου οι εταιρείες που θα διορθώσουν τις μάσκες ανέφερε ότι «θα το δούμε αυτό στην πορεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ