ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με κλιμάκιο της International Development Finance Corporation

Επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συζήτησε την προοπτική μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, σε ναυπηγεία και λιμάνια. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επενδυτική κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας, καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Παράλληλα δόθηκε έμφαση στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από αμερικανικής πλευράς παρευρέθηκαν επίσης στη συνάντηση ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Matthew Zais, η πρόεδρος της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών- Εξαγωγών Kimberly Reed και η υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης Bonnie Glick.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Γεωργιάδης ξανά ‘λαγός’ του Μητσοτάκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης λειτουργεί ως «λαγός» του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιλεκτική εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την οδική ασφάλεια του Υπ. Υποδομών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων ως προτεραιότητα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη συμβολή της κοινωνίας και τη σημασία της τήρησης κανόνων όπως το κράνος και το αλκοτέστ για την οδική ασφάλεια.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και ευρωπαϊκούς θεσμούς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση των ευρωπαϊκών θεσμών, συνδέοντας την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ με ευρύτερα ζητήματα διαφάνειας και θεσμικής εκτροπής.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το ρουσφέτι δεν χτυπιέται με εξαγγελίες αλλά με μεταρρυθμίσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στο ΕΡΤnews πως το ρουσφέτι δεν εξαλείφεται με διαγγέλματα, αλλά με μεταρρυθμίσεις όπως η ψηφιοποίηση του κράτους, οι περισσότερες ΜΕΘ, η διαφάνεια στις διαδικασίες και η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βαθιά γαλάζια» υπόθεση με ευθύνη της κυβέρνησης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε πως το σκάνδαλο έχει πολλούς εμπλεκόμενους, αλλά φέρει τη «βαθιά γαλάζια» σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς στην Επιτροπή Δεοντολογίας εμφανίστηκαν μόνο δύο από τους έντεκα κληθέντες.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ο Τσίπρας αυξάνει το θράσος όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι όσο πέφτει ο Αλ. Τσίπρας στις δημοσκοπήσεις, τόσο αυξάνει το θράσος του, επικρίνοντας την ανάρτησή του για το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή και υπενθυμίζοντας χειρισμούς του ως πρωθυπουργού.