Κωνσταντίνος Κόλλιας

Κόλλιας: «Το Οικονομικό Επιμελητήριο θα στηρίξει τον Μαργαρίτη Σχοινά»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Κόλλιας σχολιάζοντας τον διορισμό του Μ. Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν.

Θετική χαρακτήρισε τη σημασία της τοποθέτησης του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας τοποθετήθηκε σχετικά, υπογραμμίζοντας πως «η τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει διπλά θετική σημασία για τη χώρα μας. Πρώτον, διότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελληνική Δημοκρατία και όλους τους Έλληνες, καθώς είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας παίρνει θέση αντιπροέδρου. Δεύτερον, και ακόμα σημαντικότερο, διότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη της εποπτείας - μεταξύ άλλων - του μείζονος θέματος του μεταναστευτικού.

Η πλούσια και πολύτιμη εμπειρία του στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για την επιτυχή άσκηση των καθηκόντων του.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μέσω του θεσμικού του ρόλου και από τον τομέα ευθύνης του, θα συμβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην προώθηση των ευρωπαϊκών και - κατ' επέκταση - ελληνικών συμφερόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν με ευρύ χαρτοφυλάκιο ο Μ. Σχοινάς

Ο κ. Σχοινάς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής παρά το γεγονός πως υπήρχαν έντονες φήμες οτι θα αναλάμβανε το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης που ενδιαφέρει έντονα την Ελλάδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο στις προτεραιότητες Σχοινά

«Πρέπει να μιλάμε για ένα νέο συνεκτικό σύστημα ασύλου που μπορούμε ίσως να το λέμε συμφωνία Λέσβου ή Λαμπεντούζας αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω το Δουβλίνο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.